De luni, 23 februarie, am intrat în Postul Paștelui așa că, până la Paște, vă vom prezenta rețete delicioase de post.
Ingrediente:
- 1 kg praz
- 1 ceașcă ulei
- 1 ceapă
- 300 g masline negre
- 1 lămâie
- 2 căpățâni de țelină
- 1 legatură frunze de țelină
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 4 roșii sau bulion
- 3 cartofi
Mod de preparare:
Se curăță prazul și țelina. Ceapa se călește în ulei încins, iar peste ea se adaugă prazul tăiat rondele, țelina tăiată felii și cartofii tăiați în șase. Se presară sare și piper dupa gust. Separat se face un sos din roșiile decojite.
Cozile verzi de praz se taie mărunt împreună cu frunzele de țelină și se călesc în puțin ulei. Peste ele se adaugă trei cești de apă și măslinele. Toate legumele sunt puse să fiarbă la foc mic. Timp de zece minute se introduce vasul la cuptor. Când compoziția are aspect de sos, se adaugă zeama de lămâie și verdeața tocată.