Ingrediente
2/3 morcovi
500 g carne de pui (sau porc)
500 g castraveți murați
150 ml ulei vegetal
2-3 cepe
2-3 linguri pastă de roșii
2-3 linguri pastă de ardei
1 legătură de mărar
3-4 căței de usturoi (opțional)
Mod de preparare
Castraveții se spală cu apă rece și se taie bucăți.
Se pun în apă clocotită și se țin pe foc, până apa începe din nou, să clocotească. Se scurge apa și se dă printr/un jet de apă rece.
Între timp, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ăn uleiul încins. Se adaugă carnea, tăiata bucățele și se prăjește până capătă o culoare maronie.
Se toarnă 2-3 căni de apă peste carne și se lasă să fiarbă la foc potrivit, 30 de minute, până scade apa. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, dacă folosiți, pastă de ardei și de roșii, se stinge totul cu zeama în care au fiert castraveții și se toarnă toata compozița obtțnută, peste castraveți.
Vasul se pune la cuptor, pentru 15-20 de minute. Când se scoate din cuptor, se presară cu mărar proaspăt, tocat mărunt și se amestecă.
Se poate servi imediat.