[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

MÂNCĂRICĂ DE GUTUI

Mâncărică dulce acrişoară

Dacă îţi surâde ideea de a combina puiul cu aceste fructe de toamnă, noi îţi recomandăm o mâncare de pui cu gutui care se prepară fără prea mare greutate.

Ingrediente:

– un pui mare,
– 2 gutui,
– 2 linguri de unt
– 2 linguri de zahăr,
– ½ pahar de apă,
– o linguriţă de făină,
– sare.

Mod de preparare:
Se taie puiul bucăţi, se sarează şi se rumeneşte în unt.
Se spală gutuile, se taie în sferturi, se scot mijlocul pietros şi căsuţa cu seminţe.
Se taie apoi în felii şi se prăjesc uşor cu puţin unt; se pun în cratiţă cu bucăţile de pui, adăugându-se câte puţină apă.
Se face un sos de zahăr ars, din 2 linguri de zahăr şi ½ pahar de apă în care se adaugă puţină făină.
Se toarnă în mâncare.
Se acoperă şi se dă la cuptor la foc potrivit.