[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Marco Giungi: „Peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integrați”

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, a declarat astăzi, 9august, că peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi.

„Românii învață foarte repede limba italiană și s-au acomodat în Italia foarte ușor”, a afirmat diplomatul, cu ocazia unei vizite la Botoșani.

Marco Giungi consideră că românii care desfășoară activități sezoniere în peninsulă au nevoie să fie informați cu privire la locurile de muncă pe care urmează să le obțină, admițând că „au existat și cazuri de exploatare umană”.

„Au existat și cazuri de exploatare umană a cetățenilor români în Italia. Nu ascund acest lucru. Exploatarea umană, exploatarea prin muncă este o crimă. Bineînțeles că astfel de delicte existe peste tot în lume, dar există și soluție. Soluția în Italia este Poliția, justiția și legea”, a afirmat ambasadorul.

El a dat asigurări că în Italia drepturile cetățenilor străini sunt respectate, menționând că nu trebuie generalizate cazurile în care anumite drepturi sunt încălcate.

„În Italia, ca și în România, drepturile omului sunt universale, pentru oameni integrați, care care nu sunt integrați, pentru lucrători civili, pentru lucrători sezonieri, iar drepturile civile includ un salariu minim, așa cum prevede legea, un maximum de ore lucrate, condiții minime, demnitate”, a adăugat diplomatul italian.

Marco Giungi s-a aflat la Botoșani pentru lansarea campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”, destinată românilor care doresc să muncească în străinătate.

Agerpres