[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Maria Dragomiroiu în spectacol la Cremona alături de copiii români

Două luni de zile a muncit  Silvica Simonca  și echipa sa. Două luni febrile de contacte, proiecte, întâlniri, discuții, organizare, astfel încât să iasă totul bine. Și a ieșit. A ieșit așa cum trebuia și, mai mult , spunem noi, cei de la Roma, mai bine decât oricare spectacol românesc organizat de asociațiile și sub-asociațiile românești din Cetatea Eternă. Pentru că, se pare, mai la nord de Florența  și românii sunt altfel.

   

  „Fiind prima manifestare de acest gen, nici nu prea știam bine cum, dar am facut totul legal, cu acte, documente in regula, dar mai ales cu mult suflet, ne-a spus Silvica Simonca, președinta Asociației. Fără internediari. Sala nu avea nimic , nici măcar microfon. Noroc de o artistă amatoare care locuiește la Cremona și care avea tot.”

      A fost totul foarte frumos. Consulul general  la Milano, Adrian Georgescu, care nu mi-a spus ca va veni, dar a fost o surpriză foarte placută pentru noi si pentru comunitate. Italienii care au venit chiar s-au pus pe dans acolo în sală alături de noi. Maria Dragomiroiu a dat autografe tuturor si a facut fotografii. Copiii de la parohia catolică au ramas pe scena si au dansat si cântat cu ea pe toata durata spectacolului. Ceea ce m-a impresionat placut ca parintii acestor copii au cumparat bilet desi copiii lor au venit in calitate de interpreti.”

Maria Dragomiroiu alături de Silvica Simonca

        Despre ce este vorba? Duminică, 5 aprilie 2019, la  Palazzo Cittanova din Cremona a avut loc un spectacol extraordinar organizat de Asociația Orizzonti Latini la care invitat special a fost artista muzicii populare românești, Maria Draghomiroiu.

       Realizat cu patronajul primăriei din Cremona și a Consulatului General din Milano, evenimentula fost un succes deplin, sala fiind plină atât de români cât și de italieni, inclusiv  candidatul la primăria orașului, Carlo Malvezzi,   și  Emanuele Bettini, președintele Centrului de Întâlniri Diplomatice!

Maria Dragomiroiu alături de consulul Adrian Georgescu

       Pe lângă artista venită din România, copiii români din Cremona au pus pe scenă un frumos program de dansuri artistice pregătit de Ecaterina Pislariu Elena Adam si Claudia Lungu. Silvica Simonca a ținut să mulțumească tuturor colaboratorilor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment: Ecaterina PislariuMatel Mariana RamonaGina VrabieValentina NeaguAnca Mitrea Jianu , Mirela Anghel (artista care a cantat cu Maria Dragomiroiu si care ne-a asigurat regia muzicala gratuit ), Cristina Mandija pentru scenografie , vicepresedintei Gianina Paval, secretarului George Paval, Leonard Paval precum li celor de la CRHome tv, Bisericii Ortodoxe romanesti si Bisericii Catolice, organizatorilor de la Bucuresti, Dragos Simonca si DANIELA Arsenie, consilierilor Marius Maftei Toma, Cornel Marin. 

      De remarcat faptul că, deși părinții au avut copiii pe scenă, au plătit bilete pentru spectacol și au asistat în mod educat și cuviincios, „spectacol” pe care nu prea avem ocazia să o observăm la chermezele românești din Roma.

      Felicitări organizatorilor pentru munca depusă și imaginea deosebită creată comunității, adică cea pe care o are!

Cristi Merchea 

Lasă un răspuns