[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Marinela Vasilica Ardelean, vicecampioană la competiția mondială Gourmand Drinks Awards

Volumul „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” al autoarei Marinela Vasilica Ardelean a ocupat locul al doilea la competiția anuală mondială GOURMAND DRINKS AWARDS 2015 care s-a desfășurat între 8 și 11 iunie în China.

marinela

La evenimentul anual de acordare a premiilor ce a avut loc în Yantai, Capitala Vinului din China, în timpul Festivalului Grapes by the Sea, pe plaja Wine Bay, cartea autoarei din România a ocupat locul al doilea din totalul de 70 de cărți câștigătoare ale premiilor naționale în tot atâtea țări.

Marinela Vasilica Ardelean a fost declarată, în luna ianuarie a acestui an, câștigătoare a premiului la nivel național, pentru România, în anul 2014, la categoria Best Wine Book Translation, ca autoare a volumului  mai sus amintit.

Premiile Gourmand Drinks, înființate în anul 1995 de Édouard Cointreau – descendent al faimosului scriitor francez, din secolul al XVI-lea, Rabelais -, au fost asociate de jurnaliștii de specialitate, din punct de vedere al importanței lor în domeniul gastronomiei, cu renumitele premii Oscar.

Volumul româno-italian „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” a fost tipărit în 2014, în condiții grafice deosebite, la editura italiană Terra Ferma.

Autoarea cărții, Marinela Vasilica Ardelean, s-a stabilit în Italia în urmă cu 15 ani și este deținătoare a unei diplome de Master in Business Administration, fiind și specialistă în şampanii.

Cu două licenţe în Economie și Drept, românca este Brand Manager al companiei italiene Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum și profesoară la „Italian Chef Academy” din Roma. Recent i s-a acordat și titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

Volumul – care va fi prezentat și la Tărgul de Carte ce se va desfășura la Frankfurt, în Germania, în 14-15 octombrie 2015 -, poate fi găsit, în Arad, la Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați.

 

http://www.emigrantul.it/marinela-vasilica-ardelean-ambasadorul-vinului-romanesc-in-lume/