[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Marius Dogaru – candidatul PNTCD la Parlamentare pentru Diaspora

marius

Marius Dogaru, un român stabilit de 21 de ani la Valeggio sul Mincio (Veneto – Italia) a hotărât să candideaze la alegerile parlamentare din toamnă pentru diaspora.

Rezident de mai mulți ani în Italia (21), Marius este un familist convins, cu doi copii cu rezultate excelente la școală dar și în activitățile extra-școlare (fiicele sale fiind multiple campioane în arte marțiale), activ participant la viața societății românești din Peninsulă, la evenimentele și inițiativele asociațiilor. El este cofondator a două asociații, un ONG – „Daci și Romani ” și una politică „Alianța Românilor ” cunoscând îndeaproape viața românilor și problemele lor de zi cu zi, participând la activitățile voluntare de ajutorare atât a românilor cât și a italienilor.

marius 4„Mișcările care au fost făcute acum, în ultimul timp” l-au determinat să ia această decizie politică.

Într-un inteviu realizat în exclusivitate pentru „Emigrantul”, Marius Dogaru a explicat că situația creată în ultima perioadă, cea a schimbării bruște a consulilor și ambasadorilor români, a fost, pe lângă alte motive, ceea ce l-a determinat să ia hotărârea candidării.

marius 3Pentru mine, are loc schimbarea unei atitudini politice. De ce s-au făcut acum aceste schimbări și nu mai demult? A fost la dispoziție un an și jumătate de când se puteau face aceste schimbări și nu s-au făcut și s-a așteptat acest moment. De ce acum?

„De la 1 aprilie s-a început înscrierea pe listele electorale. Imediat a apărut și schimbarea diplomaților. Să fie o mișcare politică, să fie o intrare a unui nou partid? Este o mișcare cam urâtă din partea Guvernului șia președintelui.”

Unul din obiectivele principale ale lui Marius este acela de a obține mai multe locuri în Parlamentul României la următoarele alegeri, ținând cont că diaspora este un sfert din populația României și nu cred că este normal sca aceasta să aibă doar șase reprezentanți.

Pentru a fi mai explicit, „cred că este bine ca fiecare țară să fie reprezentată de cetățeni cu domiciliul în această țară”. Pentru atingerea acestui obiectiv, singurul partid care i-a oferit această șansă, spune candidatul, este Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat, care dedică mare parte din timpul său diasporei.

marius 6

Crede că implicarea sa, munca depsă până acm dar și sprijinul partidului, al românilor din Italia, vor fi atuurile care vor duce la câștigarea unui loc în Parlamentul României pentru a reprezenta mai bine pe Românii din Italia și problemele lor.

C.M.