[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Masacru în aria protejată din Munții Făgăraș (video)

Una din tragediile naționale, care se desfășoară sub ochii noștri dar mai ales ai autorităților (de cele mai multe  ori cu ajutorul lor) este tăierea ilegală și necontrolată a pădurilor. Un masacru, așa cum spun cei de la Agent Green în materialul pe care vi-l prezentăm. „Masacru în aria protejată de interest european, munții Făgăraș. De exemplu în zona de sud-est a masivului (Iezer – Păpușa), un munte întreg a fost ras. Peste 400 de hectare cu păduri au dispărut de pe fața Pământului. Iată filmări actuale realizate dimineață din deltaplan și o compilație realizată cu drona înainte de sosirea iernii.

În acest context, Agent Green și EuroNatur au anunțat în aceasta dimineață lansarea unor plângeri împotriva Guvernului României din cauza distrugerilor masive ca cele din aceste imagini privind încălcări ale legislației UE privind exploatările de păduri.

Plângerile critică eșecurile sistemice din partea României: au fost aprobate amenajamente silvice, înainte de a fi realizate evaluări de mediu și consultările publice. Plângerea oficială va fi înaintată Comisiei Europene și Comitetului de Aplicare a Convenției de la Aarhus.


Eforturile noastre pentru pădurile României au nevoie de contribuția ta acum: agentgreen.ro/doneaza/

Lasă un răspuns