[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Măști cu gălbenele pentru un ten de invidiat

Gălbenelele sunt „florile de aur” ale sănătăţii şi frumuseţii. Ele sunt sunt originare din zona mediteraneană şi au numeroase virtuţi terapeutice. Cresc spontan sau cultivate ca plante decorative, în grădini, pe lângă zidurile caselor, poteci, drumuri sau prin parcuri, şi sunt răspândite şi recunoscute de secole în medicină, iar în mod tradiţional acestea serveau pentru tratamentele contra eczemelor, gastritei, arsurilor pielii, a rănilor şi cicatricilor, a crampelor abdominale şi a muşcăturilor de insecte.

1. Masca din flori de gălbenele pentru orice tip de ten.

Ingrediente: un pumn de flori de galbenele (de preferință uscate), 3 linguri de ulei de jojoba, 3 linguri de cocos, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, 1 linguriță vitamina A uleioasă, o linguriță vitamina E, 10 picături de zeamă de lămâie, 2 lingurițe de miere, 1 linguriță de propolis granule.

Masca se ține 30 de zile la loc răcoros, ferit de lumină și căldură, apoi se aplică de două ori pe săptămână.

2. Masca din flori de gălbenele care ajută la împrospătarea și luminozitatea tenului.

Ingrediente: 2 linguri de iaurt, 2 linguri de flori de gălbenele uscate mărunțite cu mâna și 4-5 picături de suc de lamaie. Se amestecă gălbenelele cu iaurtul la tempe­ratu­ra camerei și se lasă să stea asa timp de 1 oră. Apoi, se a­daugă sucul de lămâ­ie, se amestecă bine, după care se apli­că pe față. Se lasă să acționeze 20-30 de minute, apoi se clătește. Această mască are efect de îm­prospîtare și astringent, albește pielea și îi dă luminozitate.

3. Masca din flori de gălbenele pentru regenerare și revitalizarea tenului.

Ingrediente: o lingură de tărâţe de grâu, o lingură de lapte praf, ceai con­centrat de gălbenele. Amestecaţi lapte­le praf şi tărâţele cu ceaiul de gălbenele până se transformă într-o pastă groasă. Se aplică pe faţă şi pe gât, se lasă 30 de minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă. Este foarte potrivită pentru te­nul uscat, obosit, palid, are efect rege­nerant şi revigorant, de asemenea, es­tompează ridurile.

FormulaAs

 

Lasă un răspuns