[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Măști naturale pentru tenul ridat și fără strălucire

Îmbătrânirea este un proces inevitabil, însă ridurile pot fi estompate, tenul poate să aibă aspect sănătos și strălucitor la orice vârstă, dacă îl îngrijim

Măștile naturale reduc ridurile și ajută pielea să fie mai luminoasă. Pielea are de suferit dacă fumăm, dacă avem un stil de viață dezechilibrat cu o alimentație nesănătoasă , dacă ne expunem la soare fără protecție adecvată etc.

Iată câteva metode naturale pentru estomparea  ridurilor și redarea strălucirii tenului:

Uleiul de măsline sau de cocos

Uleiul de măsline cât și cel de cocos au proprietăți hidratante asupra tenului. Pielea devine mai catifelată, elastică, luminosă și estompează ridurile. Se pot aplica picături de ulei de măsline sau ulei de cocos pe față, pe gât, în principiu pe zonele afectate de riduri, se masează ușor, fin, după care se clătește cu apă călduță, iar pielea va redeveni fină și elastică, efectele observându-se  încă de la prima folosire.

Lapte și miere

Laptele curăță porii, iar mierea hidratează pielea. Luați o lingură de lapte proaspăt și o lingură de miere, amestecați cele două ingrediente și masați fața. Lăsați să acționeze timp de un sfert de oră și clătiți cu apă din abundență.

Mălai și miere

Dacă doriți să exfoliați pielea amestecați o lingură de mălai și una de miere. Aplicați această mască, lăsați să acționeze 10-15 minute și apoi clătiți din abundență.

Zahăr brun și ulei de măsline sau de cocos

Un alt exfoliant natural poate fi obținut dintr-o linguriță de zahăr brun și una de ulei de măsline (sau ulei de cocos) amestecate până se obține o pastă cu care masați fața și corpul. Astfel, celulele moarte vor fi înlăturate, iar pielea va arăta mai tânără și mai luminoasă.

Banană, iaurt natural și albuș de ou

Amestecați cu blenderul 1 banană cu 2-4 linguri de iaurt natural și un albuș de ou. Lăsați să acționeze 20 de minute și apoi clătiți. Masca aceasta reduce ridurile, hidratează pielea, îi dă luminozitate, o curăță și îi dă un aer sănătos.

Este foarte important de știut că trebuie să aplicăm măstile și pe gât, deoarece odată cu vârsta, pielea gâtului se ridează și se lasă încet, pierzându-și elasticitatea . Aplicați aceste măști naturale cel puțin o dată pe săptămână, iar rezultatele nu vor întâzia să apară.