[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Măști nutritive din ingrediente naturale

Poluarea, alături de excesul de sebum și îngrijirea necorespunzătoare a tenului contribuie la formarea imperfecțiunilor pielii și a coșurilor. Este important să aplicăm o mască de față măcar odată pe săptămână pentru a evita apariția prematură a ridurilor, deshidratarea tenului sau formarea unor pungi inestetice sub ochi.

img

Chiar dacă nu băgăm de seamă, pielea noastră ”obosește” odată cu noi. Demachierea necorespunzătoare sau folosirea unei creme nepotrivite conduc la apariția petelor sau a acneei.

În cele ce urmează vă propunem câteva rețete naturale, ușor de făcut, care vă pot ajuta în tratarea anumitor neajunsuri ale tenului sau doar la întreținerea frumuseții pielii voastre.

Masca cu pătrunjel

Pătrunjelul este magic dacă aveți tenul gras. Pentru a te bucura de efectele sale miraculoase adăuga-ți o lingură de pătrunjel tocat mărunt într-o ceașcă cu apă fierbinte. Acoperiți ceașca timp de 15 minute apoi strecoară pătrunjelul. Lăsați să se răcească și apoi aplică compoziția pe față. Pătrunjelul iți va curata pielea de toxine și o va lăsa mult mai strălucitoare.

masca2

Masca cu varză

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pe care femeile le folosesc pentru a-și menține tenul sănătos și strălucitor este o mască de varză proaspătă, aplicată dimineața, direct pe față.

Masca de varză pentru albirea tenului

Înmuiați mai multe dischete demachiante în zeama de varza acră și aplicați-le pe zonele cu pete timp de 10 minute. Se recomanda sa repetați procedeul în fiecare zi, până la albirea pielii.

Masca de varză pentru tenul uscat

Tăiați mărunt frunze de varză și fierbeți-le în lapte până rezultă un terci. Așteptați ca amestecul să se răcească și aplicați-l pe față și pe gât tip de 20 de minute. Clătiți cu apă călduță. Dacă aveți pielea uscată și sensibilă, amestecați terciul rezultat cu gălbenuș de ou și ulei de măsline. Lăsați amestecul pe față și pe gât tot 20 de minute, apoi clătiți.

Rețetă pentru iluminarea cercurilor de sub ochi

Pentru a ilumina acele cercuri negre care se formează sub ochi, radeți un cartof și puneți răsătura în tifon. Țineți săculeții de tifon pe ochi 15-20 minute. Clătiți și aplicați crema de ochi.

Masca cu banană împotriva ridurilor
Banana este un tratament foarte bun împotriva ridurilor. Se pasează un sfert de banană până devine foarte cremoasă. Se aplica abundent pe față și se lasă 15-20 minute. Se clătește fața cu apa caldă și apoi cu apă rece.

masca

Masca cu miere

Cea mai buna mască facială este ceea care conține miere. Proprietățile ei calmante, cicatrizante, hrănitoare și hidratante folosesc oricărui tip de ten.
Înmuiați un prosop în apă caldă și așezați-l pe față pentru a deschide porii. Aplicați din abundență miere pe toată fața și lăsați să acționeze 15-30 minute. Clătiți cu apă caldă și la final cu apă rece pentru a închide porii. Această mască se utilizează o singura dată pe săptămână.