[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Mergeți în vacanță la greci? Iată ce trebuie să știți despre criza elenă

Cum ieșirea Greciei din zona euro pare un scenariu din ce în ce mai probabil, multi turiști se întreabă acum dacă ar trebui sau nu să își anuleze vacanța.

descărcare

Evident, avem în fața noastră o mulțime de scenarii,  de întrebări fără răspuns, dar cu certitudine nu ne dorim  neplăceri legate de tranzacții financiare sau întâmpinarea altor probleme logistice aduse de criza în curs de desfășurare.

Conform CNN, chiar dacă poporul elen se confruntă cu o  criză serioasă, Grecia are nevoie de venituri din turism mai mult decât oricând, iar angajații din industrie lucrează din greu pentru a se asigura ca oaspeții lor se bucura de o ședere fără probleme. Ceea ce înseamnă că turiștii se vor putea bucura acum de vacante liniștite, fără probleme, pe insulele grecești.

În ceea ce privește prețul unei vacante, probabil nu a fost niciodată un moment mai prielnic ca acum pentru un sejur în Grecia.

Ceea ce trebuie să știți este că, în cazul în care nu purtați bani lichizi cu dvs, ATM-urile din Grecia funcționează, însă, există rapoarte despre bancomate în care nu se mai găsesc bani, mai ales în zonele foarte aglomerate. Așadar, dacă optați pentru un sejur în Grecia este cel mai bine să purtați numerar cu dvs.

În general, nu sunt restricții pentru străini în ceea ce privește retragerile de numerar, aceștia putând folosi cardurile lor de credit sau bancare emise în străinătate pentru a face tranzacții și a retrage bani. Chiar și așa, recomandarea specialiștilor este să fiți atenți la știri și să va luați toate măsurile de siguranță pentru a nu rămâne fără resurse financiare în timpul vacanței.

Operatorii de turism din Grecia nu au prevăzut scenarii de urgență și, conform sursei citate, aceștia ne asigură că actuala criză nu ar avea un impact serios pentru industria de turism.

În ceea ce privește siguranța dvs ca și turist în Grecia, localnicii spun orice risc de tulburări este minim. Chiar dacă în ultima perioadă au fost organizate diferite manifestații și demonstrații, riscul ca acestea să afecteze turiștii este foarte mic.

Conform CNN, cei mai mulți turiști se întreabă dacă Grecia va mai rămâne la moneda EURO. Specialiștii ne liniștesc, asigurându-ne că probabilitatea ca Grecia să se întoarcă la Drachma este foarte mică și că euro sau dolarul american vor fi acceptate în continuare. 

Multe vacante în Grecia depind de rețeaua de feriboturi care leagă insulele mici  de destinațiile turistice și de aeroporturi. Conform Stephanie Anastasiou, care conduce Ask2Travel Group, nu există nici un risc ca feriboturile să nu circule. Linia va funcționa în continuare, fără anulări.

Dacă vă faceți griji ca mâncarea sau produsele autohtone se vor scumpi, specialistul Doulis Carafil ne spune că, în ciuda turbulențelor economice elene, turiștii străini vor avea de câștigat întrucât prețurile vor scădea.

Așadar, dacă aveți planificată o vacanță în Grecia, nu vă anulați planurile. Dacă nu aveți încă planuri de vacanță pentru vara anului 2015, puteți opta în siguranță pentru un sejur pe plajele grecești la oferte foarte bune.

 

Sursa edition.cnn.com