[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Mesaje de protest ale senatorului și deputatului de diaspora Viorel Badea, respectiv Aurelian Mihai

Fostul (deja) ministrul al Transporturilor, Viorel Rus, a provocat un val de indignare cu declarațiile obscene față de românii din diaspora. Senatorul de diaspora Viorel Badea și deputatul de diaspora Aurelian Mihai au transmis publicației câte un comunicat de presă.

Ieri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul PSD Ioan Rus a avut o declarație halucinantă la adresa românilor din diaspora, jignindu-i într-un mod inacceptabil.

În consecință îi solicit primului-ministru Victor Viorel Ponta demiterea cu celeritate a ministrului Rus care a dovedit, prin declarația sa, o totală lipsă de respect față de cetățenii României, cei care trăiesc și muncesc, temporar, pretutindeni în lume, cei care contribuie major la stabilitatea economică și politică a statului nostru, cei care reprezintă principalul investitor în România, cei care, cu sacrificii inimaginabile încearcă să își construiască o viață demnă departe de țara în care s-au născut, departe de părinții care i-au crescut.

Guvernul PSD recidivează în promovarea unei atitudini discriminatorii și jignitoare la adresa românilor din diaspora și a familiilor acestora rămase în țară și continuă sa genereze rupturi ireversibile între România și cetățenii săi, cu o ură și desconsiderare inimaginabile.

Domnule Ioan Rus, sunteți prea mic pentru demnitatea pe care o ocupați, sunteți nevrednic de încrederea cu care ați fost investit ! După ce că îi izgoniți pe români din țara lor, după ce le interziceți drepturile fundamentale, după ce că nu faceți NIMIC pentru ca ei să revină acasă, vă permiteți să îi jigniți public în cel mai josnic mod ! Plecați din Guvern, domnule Rus, măcar în al doisprezecelea ceas arătați că aveți demnitate!

 

Viorel Badea,

Senator pentru românii din Europa şi Asia
Vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni

mesajul deputatului Aurelian Mihai

„Scutierul de serviciu în aceste zile al prim-ministrului Victor Ponta, încearcă detensionarea situației prin preluarea loviturilor la adresa șefului său, prin declarații soc la adresa cetățenilor români din diaspora, doar-doar o reuși  să-l mai ferească pe VVP de presiunea moțiunii și cuvintele duioase din partea cetățenilor.

Rar mi-a fost dat să aud afirmații atât de porcești la adresa cetățenilor României. A trebuit să vină un ministru din Guvernul Ponta care să dea realmente cu parul, care să înjosească inclusiv ardelenii de pretutindeni, pentru că domn´ ministru nu-i decât de pe la Cluj, în diaspora trăind zeci de mii români originari din județul Cluj.

Ca român care cunoaște experiența vieții departe de casă pe propria piele și auzind cumulul de insulte înghesuite într-o propoziție scurtă definitorie în mintea individului Rus, nu  știi ce să faci mai întâi, să înjuri sau să mergi să-l scoți în șuturi din scaunul comod de ministru fără a mai aștepta să plece singur.

Ce transmite golănia care învăluie afirmația ministrului Rus nu este altceva decât un mod de gândire predominant în rândul oamenilor de încredere aflați în jurul lui Victor Ponta, indiferent, inconștient și mai ales agresiv din ce în ce mai mult la adresa românilor.

Dacă Victor Ponta si-a asigurat momentan spatele prin votul deputaților, mai puțin a celor din Opoziție, nu poate rămâne „liniștit” pentru că viată nu-i da pace! Viată politica, evident!

Până la aceasta oră nu am văzut o reacție din partea nici a premierului și nici a ministrului pentru românii de pretutindeni, ministru în a cărui grija intra așa cum bine cunoaștem tot arealul extern unde întâlnim comunități numeroase de cetățeni români.

Oare ce gândesc românii din afara țării când sunt biciuiți de ecoul vorbele mizere ale ministrului Ioan Rus? Oare ce gândesc politicienii străini la auzul acestor inepții? Oare ce gândesc cei care aproape au adoptat peste patru milioane de Romani care trăiesc în diaspora?

Dar oare ce gândesc politicienii extremiști la auzul acestor declarații scârboase din partea Guvernului tarii noastre? Ce gândesc violatorii, ucigașii, proxeneții, cei care exploatează sute de mii de romani, infractorii? Ce combustibil și ce sprijin mai mare are această periferie a societății când vorbele înșirate nesimțit ale unui membru al Guvernului parcă girează acțiunile lor grave? Oricine se simte neprotejat, orice victima își ia gândul că din partea Guvernului țării sale  va mai primi vreun sprijin.

Nu este de mirare că milioanele de romani din diaspora se simt abandonați de țara lor, guvernată golănește, neaerisit și în cel mai mizer mod posibil!

Domnule Ponta, sunteți direct răspunzător pentru echipa pe care ați promovat-o la guvernare și pentru fiecare membru în parte. Eticheta care pălește astăzi în lume nu este a necunoscutului Rus ci a României.

În numele romanilor pe care ii reprezint în Camera Deputaților din Parlamentul României, domnule Rus, se impune să va dați DEMISIA, iar pentru ca tabloul să fie complet, nu v-ar strica ceva experiență de muncă prin diaspora, de unde să câștigați 1500 Euro lunar …”

Aurelian Mihai, deputat PNL diaspora