[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Metoda „Loverboy”: prostituată la stradă, în Italia, aproape un an

Plecate în căutarea unei vieți mai bune, multor femei li s-au „vândut” promisiuni și speranțe false. Astfel, recrutorii preferă metoda loverboy, deoarece odată ce victima este îndrăgostită şi convinsă că viitorul ei este alături de traficant, este mai uşor de manipulat şi de controlat.

Severus Afin Băcilă, din Suceava, s-a folosit de metoda loverboy.

Acesta este acuzat că în cursul lunii iulie 2015 a profitat de starea de vulnerabilitate a unei tinere de 21 de ani, a indus-o în eroare prin promisiunea falsă de a-şi găsi un loc de muncă în Italia şi a dus-o în localitatea Taranto, unde a obligat-o să practice prostituţia stradală.

Victima a practicat prostituţia stradală în intervalul iulie 2015 – 12 iunie 2016, arată anchetatorii. Fata câştiga 200-300 de euro pe zi, iar banii ajungeau la Băcilă.

Aceasta le-a declarat anchetatorilor că a suportat totul deoarece Severus Afin Băcilă îi tot repeta că ea este „femeia lui” şi vor rămâne împreună.

În cele din urmă, fata a fugit şi a luat un autobuz până la Roma, unde a cerut ajutor Ambasadei României, deoarece buletinul şi certificatul de naştere erau la „iubit”. De altfel, în mai multe cazuri, proxeneţii se folosesc de confiscarea documentelor de identitate ale victimelor pentru a le „lega” de ei.

Inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

Citiți mai departe pe: Monitorul de Suceava

 

Lasă un răspuns