[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Miere cu cătină. Cel mai bun vaccin antigripal

Despre cătină s-a tot scris. Cunoaștem cu toții efectele benefice asupra organismului în urma consumului de cătină. I se spune şi ginsengul românesc şi e cel mai bun vaccin antigripal. Conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât fructele citrice și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Iată cum se prepară corect cătina cu miere pentru a beneficia de efectele ei la maximum. Este considerată un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic şi chiar anticancerigen.

Boabele de cătină se recoltează din luna august până la sfârșitul lunii octombrie. Boabele de cătină se pot congela, iar e timpul iernii, fructele se păstreaza foarte bine în miere de albine.

Într-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500g boabe de cătină, peste care se adaugă 500g de miere, după care 3 săptămâni se lasă la macerat în frigider.

Se consumă zilnic câte o linguriţă din acest preparat, pe stomacul gol, şi astfel organismul este fortificat în perioadele când răceala şi gripa încearcă să atace, adică pe toată durata iernii.

Proporţia ideală este două părţi de miere şi o parte cătină. Dacă se pune prea puţină miere se va subţia foarte mult,  iar cătina, fiind destul de zemoasă, va începe să fermenteze.

Un alt produs plin de vitamine, minerale şi tot ce e mai bun pentru organism este amestecul dintre miere şi sucul de cătină, la care însă adăugăm şi puţină tinctură de propolis.

Într-un litru de suc de cătină obţinut prin presare la rece se adaugă 400g miere de albine şi o sticluţă de tinctură de propolis. Se omogenizează produsul şi se ţine la rece în frigider.