[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Mihai Bratosin, 9 ani – locul I la „Ukraine Unites the World”, Kiev

Să fii primul între primii, la 9 ani, pentru Mihai Bratosin, copilul talentat dintr-o familie de artiști vrânceni, nu e un lucru anormal.

Mihăiță, despre care noi am scris cu drag și l-am cunoscut de aproape, nu are emoții pe nici un podium. Sau poate a avut acolo, departe de casă, la Kiev, unde au sosit artiști din mai multe colțuri ale lumii. Emoțiile le-au avut cel mai sigur părinții, pentru că o astfel de participare a însemnat costuri, stres, dorința de a arăta lumii că acest copil telntat merită să fie cunoscut și de alții.

Nu același lucru l-a dorit Consiliul Județean Vrancea care, imun și surd, indiferent la oamenii pe care-i păstorește, – cu atât mai mult la talente și copii care merită -, a ignorat orice fel de cerere de sprijin a acestui copil. Se găsesc sute de mii de euro pentru parangheliile din piețe, pentru cele cu mult fum și zdrăngăneală dar, în stilu-i caracteristic, și de data aceasta Mihai Bratosin nu a intrat în grațiile CJ. Nu era nimic de combinat, probabil, nimic de sifonat.

În fine, dincolo de orice supărare, Mihai a obținut premiul I. Mihai a fost singurul participant român  la acest concurs, ajuns la invitația Ministerului Culturii din Ucraina.  „Ukraine Unites the World”, Kiev- un concurs dificil de muzică, teatru, dans unde participă concurenți din mai multe țări.

VĂ MULȚUMIM TUTUROR, PENTRU SUSȚINERE!  a scris Diana Bratosin, mama lui Mihai, pe contul său, enumerând pe cei care au contribuit la reușita sa: Cecilia UrsescuVio NiscoveanuGeorgel Valeadâncă, profesoara de canto Aurelia Vaida,  Anisoara Caldarescu și în special, lui Florin Bratosin.

Cristi Merchea

Lasă un răspuns