[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Milano – O moldoveancă „a golit” apartamentul bătrânei pe care o îngrijea

Elena Conic este o îngrijitoare din Republica Moldova. Ea a fost denunţată de carabinierii din Milano pentru furt agravat şi continuat.

Povestea a început luna trecută. Fiul bătrânei bolnavă de Alzheimer a fost abordat de o vecină care i-a mărturisit că badanta lipsește cu orele de acasă, un apartament din zona Primaticcio, acolo unde locuia cu bătrâna căreia trebuia să-i ofere asistență 24/24, cu două zile liberă pe lună.

Carabinierii au găsit în camera ei mai multe colete care aveau ca destinație Moldova. În aceste colete erau chiar și bidoane cu detergent. Îngrijitorea a golit dulapurile și sertarele, precum și contul bătrânei, cu retrageri constante în ultimele zile, chiar și 500 de euro.

Relația de lucru, explicată de fiul bătrânei în plângere, a început foarte bine. În aprilie 2017 a contactat-o pe Elena Conic convins de referințele excelente ale unei cunoștințe. Femeii i s-a făcut un contract de muncă regular cu un salariu de 950 de euro. În afară de salariu primea 200 de euro pe săptămână pentru cumpărături. Având în vedere condițiile de sănătate ale bătrânei, atenția constantă și prezența fixă ​​erau obligatorii. Bărbatul a decis să facă o vizită mamei lui vineri, 23 martie, și îngrijitoarea nu era acasă.

Unde era plecată, biata bătrână nu a putut să spună. Fiul a făcut o inspecție în apartament și a observat că lipseau ornamente de cristal, rame foto din argint și vase ceramice. A continuat „căutarea“, a intrat în dormitorul îngrijitoarei și a descoperit pachetele. Înăuntru era o haină de blană, oglinda de la baie, pachete de produse alimentare, sticle … totul. Apartamentul a fost curățat.

Când în cele din urmă s-a întors acasă, s-a trezit în fața fiului înfuriat. Ea a încercat să schițeze o apărare sterilă, motivând că hainele scoase din dulapuri ar fi fost donate la Caritas. Bărbatul a reținut-o pe moldoveancă până la sosirea poliției și a transferat-o pe mama sa în casa unor prieteni.

Femeia repeta polițiștilor că bătrâna bolnavă de Alzheimer a fost de acord cu ea în „a scăpa de” majoritatea obiectelor. Din inventar lipsește verigheta bătrânei. Elena Conic se află în arest la domiciuliul unei prietene.

Articol din presa italiană: Corriere dela Sera

 

Lasă un răspuns