[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Mimoze, dansuri și prăjituri de 8 Martie la Ferentino

ziua femeii ferentino 2015

8 MARTIE SĂRBATORIT ÎN STIL ROMÂNESC LA FERENTINO (ROMA) DE ASOCIATIA ”RAPSODIA”

O zi însorită, o zi în care lumina-ți mângâie cu dragoste obrajii, fruntea, trimiţându-te parcă în poalele mamei, în braţele iubitei, în sufletul plin de tandreţe al femeii. Mirosul de iarbă crudă, parfumul mimozelor aurii, cântecul vesel ale pasărelelor îţi transmit bucuria primăverii, bucuria reînvierii, renaştetea speranţei şi a dragostei de viaţa. De ce oare toate astazi? Pentru că astazi e o zi specială, o zi în care  cele mai scumpe fiinţe sunt sărbatorite, fie ele  bunici, mame, surori sau fiice, ele fiind cele care ne dau viaţă, ne dau  sensul adevăratei trăiri.

ziua femeii 2015 copii fderentino

Chiar dacă suntem pe meleaguri străine,  nu putem uita de această zi așa că am sarbătorit cu dragoste această  ocazie specială, unind mica noastra comunitate, oferind un mic spectacol de muzică, poezie şi dans .

În sala din Piazza della Catena pusă la dispoziţie de către primarul comunei Ferentino Antonio Pompeo, s-au adunat membrii asociaţie ”Rapsodia” şi invitaţii sai printre care și un vechi colaborator mereu prezent, Oreste Datti, artist local care a dat startul spectacolului cu un cantec intitulat ” Per una donna ” urmat de alte doua frumoase melodii . În continuare, solista grupului Florina Stoleriu a emoţionat publicul prin cântecele ” Într-un sat cu vale-adânca ” si ” Dragul mamei drag fecior ” melodii care au scos lacrimi din ochii celor care nu sunt alături de părinţii sau copiii lor. Au urmat  câtiva copii ai grupului folcloric Rapsodia care  au cântat meldia” Mulțumesc iubită mama ” urmată de poezii dedicate mamelor , recitate de copiii   Andrea Popovici, Popovici Cosmin, Lupu Giada.

 Liviu Lucaci împreună cu fiica  sa a recitat poezia ” Limba noastra-i o comoara”, reamintind astfel importanţa păstrarii şi trasmiterii graiului strămoşesc, a limbii noastre româneşti generațiilor mai tinere, departe de țară. Au fost oferite flori şi felicitari doamnelor prezente la spectacol, ele îndulcind publicul cu prajituri facute în stilul gospodinelor noastre pe care le preţuim si carora le urăm un calduros ” LA MULŢI ANI ! „

Seara a continuat cu un program de dans în stil românesc cu hore şi sârbe mult apreciate de noi cei ce locuim departe de ţara, dar unde suntem noi, este un colţ de rai, un colţ numit – România celor ce îi
duce dorul.

Gheorghe Stoleriu

Presedintele Asociaţiei RAPSODIA din Ferentino –