[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va fi DESFIINȚAT!

Premierul Mihai Tudose a prezentat un plan de restructurare a Guvernului, în cadrul căruia ministerul diasporei  se va desființa, fiind absorbit de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În această restructurare ar trebui să dispară șapte ministere. Mihai Tudose îşi doreşte cu Executiv cu mai puţine ministere. Vă amintim că Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost înființat acum un an.

În opinia preşedintelui al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, deputatul PMP Constantin Codreanu, gestul reprezintă un regres politic major și un atentat la securitatea cultural-identitară a României”.

Deputatul Constantin Codreanu a ținut de asemenea să puncteze: „Suntem în anul Centenarului Marii Uniri și a făuririi Statului român modern. Într-un asemenea an, încărcat de un simbolism istoric aparte, desființarea MRP, contrară interesului național de coeziune și consolidare demografică, ar căpăta valențe negative în plus”.

Ministrul diasporei, Andreea Păstârnac, este acum angajată într-o campanie de convingere a conducătorilor PSD că ministerul pe care îl conduce merită să rămână în viață.

În prezent, Guvernul are în componenţă, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi, la Fonduri Europene şi la Afaceri Europene.

Lasă un răspuns