[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, despre votul prin corespondenţă

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Angel Tîlvăr, este de părere că legea privind votul prin corespondenţă se va finaliza în toamna acestui an.

téléchargement (1)

Intr-un interviu acordat Ziare.com, ministrul Angel Tilvar a vorbit şi despre întalnirile sale cu românii din afara ţării, despre cei plecati la muncă în străinătate, precum şi despre afirmatiile ministrului austriac de Externe cu privire la reducerea alocaţiilor pentru copiii românilor ce lucrează în această tară.

Conform sursei citate, orizontul de timp pentru finalizarea legii votului prin corespondenţă este toamna lui 2015.

«  Săptămana aceasta s-a votat legea alegerilor parlamentare şi, odată ce avem creat acest cadru, este firesc să se continue cu această lege specială. Am convingerea că votul prin corespondenţă va fi subiectul preocuparilor parlamentarilor din Comisia specială foarte curând. Orizontul de timp pe care îl am in vedere, şi care sper să se confirme, pentru finalizarea acestei legi a votului prin corespondenţă, este toamna lui 2015, în următoarea sesiune parlamentară. »

In ceea ce priveste comunităţile de români din străinătate, ministrul prevede deplasari în marile comunităţi româneşti din Spania şi Italia.

« In fiecare dintre aceste comunităti vom aborda atat problematica generală, comună tuturor românilor de peste hotare, cât şi aspectele care ţin de specificul fiecăreia dintre comunităţi. »

Totodată, ministrul spune despre românii din străinătate că « nu e uşor să iti părăseşti ţara, să pleci în lume pentru a-ţi construi un nou destin, pentru a-ţi căuta norocul. Am tot respectul pentru cei care îşi asuma o astfel de decizie, lăsand, de multe ori, în urmă nu doar amintiri frumoase şi locuri dragi, ci oameni. Familie şi prieteni deopotrivă. Ceea ce ne dorim, însă, este ca măsurile si programele noastre sa facă din România o ţară prosperă, stabilă, profund europeană. Astfel, românii care au plecat vor putea reveni oricand acasă, găsind locuri de muncă potrivite şi şansa unui câstig cinstit şi binemeritat. »

 

Sursa www.ziare.com