[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ministrul diasporei în vizită la „Roma…nia”, firmă de exceleță a unui român din Roma

Vizita ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a continuat duminică și luni, 26-27 iulie, în Capitala Italiei.

Duminică,26 iulie 2015, în cea de a treia zi a vizitei, ministrul a fost prezent la Hramul Bisericii Ortodoxe Române Sfântul Pantelimon din Roma unde a asistat la serviciul religios și a vorbit cu oamenii și reprezentanții clerului.

biserica
La sșujba bisericii Sfântul Pantelimon din Roma

,,Bisericile din diaspora reprezintă mai mult decât lăcaşe de cult, ele reprezintă locuri de coagulare a comunităţii de români, locuri în care identitatea românească este păstrată sub aspectul tradițiilor, al serviciului religios şi, nu în ultimul rând, al limbii române. Îmi doresc ca tot mai multe cursuri de limba română să fie organizate pe lângă parohii şi mulţumesc preoților Bisericii Ortodoxe Române pentru devotamentul cu care slujesc cauza identității românești”, a afirmat ministrul Angel Tîlvăr.

În Italia există 160 de parohii în care serviciul religios este asigurat de preoți români.

Luni, 27 iulie, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare alături de consilierul economic al Ambasadei României la Roma, av. Marius Cristea și directorul de programe al DPRRP, Alina Hagima, au vizitat o companie românească de import-export. 

1
Vizita la depozitul en gross Ro…mania

Cel mai mare depozit en gross din Italia, cu un facturat de peste 16 milioane de euro anual, care comercializează peste 3000 de produse românești în peste 670 de magazine românești și 17 rețele de supermarketuri italienești, depozitul Roma…nia al antreprenorului Florin Simon este, așa cum a spus ministrul „motiv de orgoliu, de încântare ca român ca om”. Afacerea băcăuanului Florin Simon cuprinde, pe lângă acest depozit și rețeaua de distribuție a mărfurilor în toată Italia, și comerțul cu produse italienești în Romînia și o companie de rent a car în Bacău.

Senza titolo-1
Întâlnirea cu antreprenorii români din Roma

Prânzul a fost pentru ministrul Angel Tîlvăr și echipa sa un al prilej de cunoaștere a unei părți a antreprenoriatului românesc din Roma și alte localități limitrofe, organizat tot în restaurantul unui român aflat în centrul istoric al Capitalei Italiei. S-au discutat problemele cu care aceștia se confruntă în raporturile economice cu partenerii români, cu instituțiile statului român și italian.

Cu această ocazie, a fost subliniat faptul că această comunitate a oamenilor de afaceri reprezintă atât un element de coeziune, care stimulează contactele între profesioniștii români din diferite domenii de activitate, dar și un element de promovare a României.  „Componenta economică poate reprezenta un liant al comunității și un vector de promovare a României”  a spus demnitarul român.