[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu: „Femeile cu trei sau mai mulți copii s-ar putea pensiona mai devreme”

Anunţul a fost făcut de Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, de asemenea, a dezminţit zvonurile privind introducerea celei de-a 13-a pensii, un fel de bonus anual pentru pensionari

Cine are mulți copii, iese la pensie mai repede. Potrivit proiectului prezentat de ministrul Muncii, mamele cu trei copii se pot pensiona cu șase ani mai devreme. Prin această măsură se încurajează natalitatea.

Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a spus ministrul Muncii, pentru Antena 3.

Ministrul muncii susține că noua lege a pensiilor ar putea fi adoptată pană la finalul anului, dacă nu va fi întoarsă de către preşedintele Klaus Iohannis.