[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Miracolul din noiembrie” la Roma

Un eveniment cultural de excepție va avea loc zilele acestea la Roma: prezentarea cărții „Miracolul din noiembrie” sub semnătura cunoscuților jurnaliști Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

afis carte cartianu

Cartianu și Ciocăzanu ne readuc duminica fabuloasă în care ne-am luat revanșa

Cunoscuții ziariști Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu se vor afla timp de trei zile în Roma, unde vor susține o serie conferințe pe o temă sensibilă pentru românii din Diaspora: alegerile prezidențiale din 2-16 noiembrie 2014.

Cei doi jurnaliști își vor lansa volumul „Miracolul din noiembrie”, al cărui subtitlu este sugestiv: „Uimitoarea poveste a zilei în care Diaspora și Facebook au obținut o victorie eroică”. Este vorba, evident, de 16 noiembrie 2014, ziua în care spiritul de sacrificiu al românilor din Diaspora a generat o emoție națională, a învins un guvern batjocoritor și a salvat România de la o sinucidere istorică.

De asemenea, Grigore Cartianu va vorbi și despre “loviluția” din decembrie 1989, eveniment pe care l-a tratat în patru volume și un film.

Dezbaterile va fi interactive, cei doi invitați răspunzând întrebărilor publicului, și vor fi urmate de sesiuni de autografe. Cei interesați vor avea la dispoziție șapte cărți din seria de autor Grigore Cartianu, precum și filmul (pe DVD) „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”. Imagini din film vor fi proiectate și la întâlnirile autorilor cu publicul.

 

Programul întâlnirilor.

  1. Dumnică, 25 noiembrie, ora 13

Biserica românească din Piazza delle Coppelle, 72 (Panteon) – Roma

2. Duminică, 25 nov., ora 17, Caffe Letterario Via Ostiense, 95

3. Luni, 26 nov., ora 18,30 Via Ulisse Aldrovardi, 16 Roma

4. Marți, 27 nov., ore 17 Supermarketul „La Strada” Ciconvallazione Nomentana, 530 (gata Tiburtina)  

nfo: 328.3340996 Constantin 333.7891516 Dana 388.1839937 Decebal

Apelul autorilor

Ești român și ai votat pe 16 noiembrie 2014? Ai simțit până la os batjocura cu care te-a tratat propriul tău guvern și te-ai așezat la coada infernală? Ai rezistat ore în șir, testându-ți rezistența fizică și rezervele de răbdare, înainte de a ajunge în cabina de vot? Ai sărit în sus de bucurie când ai aflat rezultatul votului?

Dacă da, atunci vino la întâlnirea cu “Miracolul din noiembrie”, cartea născută din suferințele, emoțiile, revolta și bucuria zilei de 16 noiembrie 2014. Te vor aștepta înșiși autorii cărții, Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, veniți special din România pentru a ne vorbi, a ne asculta și a ne dărui un autograf pe cartea zilei care ne-a marcat viața.

Ai vrut să votezi, dar nu ai putut? Ai așteptat în zadar la coada nesfârșită? Ai renunțat văzând calvarul la care sunt supuși compatrioții tăi? Ai intrat pe Facebook și ai scris texte nimicitoare? Ai sunat în țară și ți-ai convins rudele, prietenii, cunoscuții că trebuie să iasă la vot pentru a stopa Răul cât nu e prea târziu?

Dacă da, atunci nu rata întâlnirea cu Grigore Cartianu, Laurențiu Ciocăzanu și “Miracolul din noiembrie”, cartea prin care autorii fac o reverență Diasporei române! Este o carte despre voi, cu voi și pentru voi, cei care, deși trăiți în afara granițelor României, suferiți și sperați pentru România.

Este și o bună ocazie de a cunoaște întreaga serie de autor Grigore Cartianu, care cuprinde șapte cărți și un film. Dezbaterea va fi interactivă și va fi urmată de o sesiune de autografe. Cărțile vor putea fi achiziționate la fața locului.

 

Miracolul născut în Diaspora, crescut pe Facebook și rodit în România

 

Diaspora română a înfăptuit miracolul, Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu l-au consemnat pentru istorie. Este miracolul renașterii speranței pentru nația română. Miracolul solidarității, al curajului, al sacrificiului.

Pe 16 noiembrie 2014, sute de mii de oameni au simțit nevoia să se revolte prin vot. N-au fost lăsați, iar revolta a devenit tsunami.

“Miracolul din noiembrie” nu este un volum oarecare, ci o carte-document. Este cartea care trebuia să apară. Prin ea, generațiile viitoare vor afla că cele două Românii – cea dintre granițe și cea din afara lor – au devenit una singură, vibrând pe aceeași lungime de undă.

“Miracolul din noiembrie” nu este cartea lui Klaus Iohannis, nici a lui Traian Băsescu sau a Monicăi Macovei. Este cartea milioanelor de oameni care într-o duminică rece de toamnă au hotărât să spună “Nu”. Este, în primul rând, Cartea Diasporei.

În paginile volumului se regăsesc zeci de povești și sute de nume – totul real, nimic fictiv -, într-un carusel al întâmplărilor care te poartă de la emoție la furie, de la solidaritate la revoltă. De fapt, în cele 400 de pagini se regăsesc toți cei care, într-un fel sau altul, au simțit tăișul nedreptății de a nu putea vota. Sau de a vota în condiții inumane.

Cartea consemnează meticulos obscenități majore ale diriguitorilor politici, dar și amănunte aparent minore, care însă contează în ecuația generală. Veți afla cum autoritățile din Spania și Italia s-au oferit să sprijine buna desfășurare a scrutinului românesc din cele două peninsule, dar de la București li s-a spus: Niet!

Veți fi purtați prin articole de lege care demonstrează, indubitabil, că românii din Diaspora au fost batjocoriți cu bună-știință de propriul guvern.

Veți fi martorii decriptării unor teribile diversiuni mediatice.

“Miracolul din noiembrie” este cartea prin care autorii fac o reverență Diasporei române. Este o mărturie peste ani despre cei care, deși trăiesc în afara României, suferă și speră pentru România. Este cartea născută din suferințele, emoțiile, revolta și bucuria zilei de 16 noiembrie 2014.  Însuși subtitlul cărții ne deschide orizontul: “Uimitoarea poveste a zilei în care Diaspora și Facebook au obținut o victorie eroică”.

Ai vrut să votezi, dar nu ai putut? Ai așteptat în zadar la coada nesfârșită? Ai renunțat văzând calvarul la care sunt supuși compatrioții tăi? Ai intrat pe Facebook și ai scris texte nimicitoare? Ai sunat în țară și ți-ai convins rudele, prietenii, cunoscuții că trebuie să iasă la vot pentru a stopa abuzurile?

Atunci ești o pagină, un rând sau o literă din cartea “Miracolul din noiembrie”!

 

Cărțile din seria de autor Grigore Cartianu:

* „Sfârșitul Ceaușeștilor” – vol. 1 din trilogia “Misterele Revoluției”. Este povestea tragică și grotescă a unui cuplu dictatorial care se credea nemuritor. O carte de mare impact în România, cu vânzări de 147.000 de exemplare. Publicată în tiraje de mii de exemplare în Italia și Brazilia; în curs de publicare în alte țări europene.

* „Crimele Revoluției” – vol. 2 din trilogia “Misterele Revoluției”. Un volum de investigație care a schimbat profund percepția românilor despre evenimentele din decembrie 1989. O decriptare a diversiunilor FSN-iste, majoritatea televizate, care au dus la asasinarea a 957 de oameni. Și o concluzie crudă: cei care pozau în salvatori erau, de fapt, ucigași cu sânge rece, executanți și beneficiari ai unui plan sovietic insuportabil de cinic.

* „Teroriștii printre noi” – vol. 3 din trilogia “Misterele Revoluției”. Revoluția tragică și comică la Sfântu Gheorghe, Brașov, Focșani, Buzău, Galați, Brăila, Constanța sau Mizil. O colecție de întâmplări atent investigate, care descriu atmosfera suprarealistă în care oameni nevinovați au fost împușcați, înjunghiați sau linșați.

* „Cartea Revoluției” – o ediție enciclopedică, tipărită în condiții de lux, care strânge între copertele sale cele 1.600 de pagini ale celor trei volume din seria “Misterele Revoluției”. Lucrarea, o adevărată bijuterie, conține peste 300 de imagini istorice sau inedite.

* „Jurnalul unui puci ratat” – relatarea la cald a crizei politice din vara anului 2012. Volumul cuprinde editorialele scrise de autor zi de zi, timp de trei luni, și publicate în ziarul “Adevărul”, pe care-l conducea în calitate de redactor-șef. O carte-document.

*„Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurențiu Ciocăzanu) – fabuloasa poveste a zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora română, solidarizată prin Facebook, a obținut o victorie eroică. Volumul scoate la lumină destine luminoase și povești emoționante, oferind explicații convingătoare pentru o surpriză colosală.

* „Hagi” – povestea vieții celui mai mare fotbalist din istoria României: Gheorghe Hagi. Un volum temeinic documentat, fără egal în privința bogăției de informații. O lectură alertă, care reface saga balcanică a comunităților de aromâni din Grecia și Bulgaria, în vremuri tragice. În 500 de pagini palpitante, autorul urmărește evoluția lui Hagi, ca om și ca sportiv, de la naștere (1965) până la retragerea de pe gazon (2001). Este o lucrare ajunsă la ediția a IV-a.

* „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun” – film pe DVD. Este reconstituirea, sub forma unei docu-drama, a ultimelor trei zile din viața cuplului ceaușist: 22-25 decembrie 1989. Regizorul Radu Gabrea a produs un video-document istoric, bazat pe scenariul lui Grigore Cartianu și inspirat de volumul “Sfârșitul Ceaușeștilor”. Filmul are 90 de minute și este prezentat în șase limbi: română, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.

 

Autorii volumului Miracolul din noiembrie

Grigore Cartianu (46 de ani) este unul dintre cei mai populari ziarişti din România. A condus redacțiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) și a semnat mii de editoriale, interviuri și anchete gazetărești. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Ombudsman al grupului de presă Adevărul Holding și realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Nașul TV.

Serialul său despre prăbuşirea dictaturii comuniste şi despre Revoluţia Română (în ziar și la TV) a produs o emoţie naţională. Românii au aflat, şocaţi, că au fost cobaii unui experiment sângeros. Şi că mulţi dintre asasinii din decembrie 1989 se află încă în libertate, ocupând chiar funcţii importante în stat.

Fire iscoditoare, chiar aventurieră, Grigore Cartianu şi-a satisfăcut stagiul militar într-o unitate de paraşutism (Buzău, 1987–1988). Este absolvent al Facultăţii Tehnologia Construcţiilor de Maşini, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (1993).

La prăbuşirea regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu, Cartianu era student în anul 2. A participat activ la evenimentele din decembrie 1989, apoi la mişcările civice din 1990, care au fost înăbuşite violent de către noul regim politic de la Bucureşti, prin aducerea minerilor şi devastarea Capitalei.

În 1991, la 22 de ani, a debutat în presă, la publicaţia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, şef department), Sportul românesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, şef departament), Jurnalul Naţional (2002–2004, redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef) şi din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim-redactor-şef adjunct). Din aprilie 2008 până în februarie 2013 a fost redactor-şef / director editorial al cotidianului Adevărul.

În anii dedicaţi presei sportive, a publicat două cărţi: Hora de la miezul nopţii (1995 – povestea World Cup, USA 1994) şi Hagi (2000, reeditată în 2001 și în 2014).

Din 2006, Grigore Cartianu s-a dedicat cu pasiune elucidării evenimentelor sângeroase din decembrie 1989. Este singurul publicist român care a reconstituit în detaliu ultimele zile ale dictatorului român şi care a demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, că răsturnarea lui Ceauşescu s-a produs printr-o lovitură de stat. Tot el a dezvăluit cinismul noilor conducători, care – în dorinţa de a confisca puterea după scoaterea din scenă a lui Ceauşescu – au produs aproape 1.000 de morţi şi peste 5.000 de răniţi.

A publicat 8 volume, vândute într-un tiraj total de peste 330.000 de exemplare.

Laurențiu Ciocăzanu (48 de ani) este una dintre vocile oneste și credibile ale mass-media din România. A debutat în presa scrisă la scurt timp după prăbușirea regimului comunist. S-a șlefuit ca ziarist la BBC România, dar vârful carierei l-a găsit ca redactor-șef adjunct la Evenimentul zilei (2001-2006), apoi redactor-șef la Adevărul (2006-2008) și director editorial al publicațiilor Adevărul Holding (2008-2010).

A încercat o experiență antreprenorială în Spania, timp de un an și jumătate, apoi a revenit la marea sa pasiune: presa din România. Este invitat permanent al mai multor canale TV.

În primăvara anului 2015 a debutat ca autor de carte, publicând volumul “Miracolul din noiembrie”, alături de Grigore Cartianu.