[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Mocirla politicii românești sau cum se înjunghie pe la spate aliații

07blaga_oltean_CP-465x390

Nu aducem noutăți, dar acestea sunt probe elocvente: stenogramele unei ședințe PNL din țara numită România. Vechi sau noi, politicienii noștri sunt aceeași: mizerabili, falși, ipocriți, venali și adjectivele pot continua fără a greși cu nimic. Dimpotrivă, nu avem calificative pentru a descrie mizeria oamenilor, a alianțelor și grupărilor care conduc țara noastră. Citiți și vă minunați! Un material preluat integral de pe evz.ro

S-au scurs stenograme dintr-o ședință a PNL la care a participat Alina Gorghiu și Teodor Atanasiu, cei mai importanți oameni din actualul PNL. Pentru a evita acuzele legate de scoaterea din context a unor afirmații, am publicat imaginea stenogramei integrale. Pentru a lăsa lucrurile să poate fi judecate în integralitatea lor. Numai că acest lucru nu va face decât să adâncească neîncrederea între cele două partide. Credem că orice alt comentariu este inutil.

Banner630x115_Emigrantul_Italy_Romanian (2)ATANASIU:

„Noi făra PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept chiar dacă în Bistrița e puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la președinție al partidului și ei ne-au dat sediul (râsete), în care să funcționăm.

Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă primul ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!

-Cu toate că nu prea e corect! (spune cineva din sală) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reținere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot.

Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Sa fie foarte clar! A fost și va fi al nostru.

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i  cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu.…Îmi fac un bine dacă pleacă…Nu o sa plece, nu-s proști. O sa conviețuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând!

Dacă faci o comparație și o să-i vedem mâine pe Alina și cu Vasile oriunde lumea e ușor să aleagă între cei doi pe cine să aleagă. Dacă întrebi ce partid s-a reformat și care nu, și te uiți la președinți, iar e ușor să-ți dai seama cine, și așa mai departe…Deci una peste alta am făcut un compromis care să ne fie favorabil nouă. Și ne-a fost până acum. Acum e tras un pic și înapoi. De ce? Acum trebuie să îi dau ceva și PDL-ului…

Deci Blaga știe o grămadă de lucruri din campania lui Băsescu, din campania celalaltă…Îi e frică că dacă ajunge pe post, în poziție de top, ne ține foarte vulnerabili și atunci preferă să zică că da, că ba. Că nu zice nu…

Până la ora asta eu cu colegii mei am adus 15 parlamentari, iar el a adus zero. Credeți că un om care vrea să ajungă acolo și cu influența pe care o are Blaga, nu e în stare să aducă un senator?

 

Alina Gorghiu: Pe mine mă interesează, în principal să am eu, fostul PNL puternic aici. Nu știu dacă iute… Nu trebuie să vă spun în cuvinte. Sper să înțelegeți care e mesajul meu. Sunt sigură că vi l-au spus și colegii mei. Voi trebuie să fiți puternici, candidații din fostul PNL vreau să fie și așa mai departe. Da?