[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Moldovenii cer unirea cu România

Aproximativ 30.000 de persoane au participat, duminică, la o manifestare în centrul Chișinăului și au votat simbolic unirea Republicii Moldova cu România.

unire

Marea Adunare Naţională de la Chişinău organizată de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” şi Tinerii Moldovei s-a încheiat după ce mii de oameni s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, au scandat lozinci unioniste şi au votat, simbolic, unirea.

Potrivit organizatorilor la Marea Adunare Naţională au participat 30.000 de oameni. Aceştia au votat simbolic unirea Republicii Moldova cu România, fiind susţinuţi inclusiv de deputaţi din Parlamentul României, dar şi de moldoveni din Diaspora.

Actorul Nicolae Jelescu a citit apelul Marii Adunări Naţionale în care se menţionează că dreptul la autodeterminare este o prerogativă a poporului român. „Unirea este un deziderent ce nu poate fi amânat. Mai presus de interesul de partid, factorii de decizie trebuie să promoveze unitatea naţională. Parlamentul European trebuie să susţină acţiunile de apropiere ale celor două state româneşti”, se arată în apelul Marii Adunări Naţionale care a fost votat în unanimitate de mulţimea prezentă în piaţă.

La manifestaţia din centrul Chişinăului au venit şi cetăţeni români. Un grup de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au sosit în capitala Republicii Moldova special pentru a lua parte la evenimentul de susţinere a unirii cu România.

Constantin Codreanu, promotor al unirii, a spus că următoarea Adunare Naţională va avea loc în anul 2018 atunci când va fi deja sărbătorită unirea.

Sursa www.adevarul.ro