[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Monumentul diasporei – Consilierul județean de diaspora, Ovidiu Burdușa, lansează o provocare românilor plecați

Dragii mei, vrânceni de acasă sau vrânceni din cea de-a doua noastră casă, din Diaspora.

 

         După cum știți, în mandatul meu de consilier județean PNL Vrancea, mi-am propus să fac cunoscută vocea noastră, a celor plecați în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru noi și ai noștri. În acest sens, am considerat oportună realizarea unui monument dedicat Diasporei în județul Vrancea, o regiune de unde, din motive politice, economice, sociale și personale, zeci de mii de conaționali și-au făcut valiza și au plecat în cele patru zări.

         Pentru ei, pentru suferința, chinul, drama lor și a familiilor separate am considerat că realizarea unui monument ar repara, măcar în parte, durerea despărțirii. A trecut mai bine de un an de când această propunere dedicată Diasporei a trecut prin Consiliul Județean, inițial majoritatea PSD respingând  propunerea venită din partea mea și a colegilor mei PNL, cu vorbe grele, aruncate de pesediști la adresa Diasporei. Nu cred că mai este cazul să revin asupra jignirilor făcute de pesediști. Ulterior, proiectul PNL a fost însușit de președintele CJ Vrancea care, timp de un an, a „uitat” de el.

         La ultima ședință de CJ Vrancea din acest an, am întrebat care este stadiul proiectului și de ce durează atât de mult implementarea lui. Printr-o adresă oficială mi s-a transmis că „demararea procedurilor administrative de transpunere în practică a acestei hotărâri necesită o temă de proiectare care să poată fi evaluată și reflectată în documentațiile tehnice necesare inițierii acestui obiectiv. Cu această ocazie vă reiterăm rugămintea ca până la finele anului curent să transmiteți pe adresa de contact a Consiliului Județean Vrancea sugestiile dumneavoastră referitoare la tema de proiectare sau a modului de selectare a unei soluții arhitecturale care va avea ca scop identificarea celui mai expresiv și mai reprezentativ concept ce urmează a fi implementat ca monument de for public, pentru ca investiția să poată fi programată și bugetată”.

         Așadar, dragii mei, vă invit să îmi transmiteți propunerile și sugestiile voastre despre cum ar trebui să arate Monumentul Diasporei vrâncene pentru ca monumentul să reflecte pe deplin dorința cetățenilor. Tot ceea ce îmi veți transmite, la rândul meu, voi trimite oficialilor CJ pentru a ține seama de propuneri.

         Vă mulțumesc și vă urez Sărbători fericite alături de familiile voastre!

Ovidiu Burdușa,

Consilier Județean PNL Vrancea

Facebook: Ovidu Burdușa

 

Lasă un răspuns