[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Multivitaminele sunt o risipă de bani?

multivitamine

               Multivitaminele au fost recent atacate în mass-media, printr-o dezbatere centrată în jurul ideii comune precum că multivitaminele generice sunt de proastă calitate și nu par pur și simplu să funcționeze. Această controversă a lăsat multe nedumeriri, cumsocietatea a condiționa toamenii să creadă că a lua o multivitamină zi de zi este esențială pentru îm bunătățirea sănătății ș ipentru o mai bună calitate a vieții.

În prezent omenirea este bombardată cu mesaje publicitare la nivel mondial asigurându-vă că este necesar să consumaţi cantitatea recomandată de vitamine și minerale zilinică pentru a avea o viaţă şi o sănătate optimă! În timp ce această afirmație este adevărată, cea susținând că există o soluţie, se dovedește a fi ușor, dacă nu în întregime, falsă.

 

              Cele mai multe multivitamine sunt ineficiente

„Există trei motive pentru care multivitaminele nu funcționează”, spune fondatorul“Vital formule „, Natalia Lukina. „Primul este că unele vitamine și minerale inhibă absorbția acestora de multe ori, atunci când sunt luate împreună. Al doilea este că vitaminele liposolubile şi micro-nutrienti au nevoie de prezența grăsimilor pentru a fi absorbite bine. Și, în sfârșit, unele vitamine şi minerale au un efect energizant asupra organismului, iar altele au un efect relaxant. Formulele convenționale de multivitamine nu iau în considerare acești factori. ”

Pur și simplu, cantitatea de vitamine și minerale absorbită la marea majoritatea pastilelor cu multivitamine este relativă scăzută. Trebuie să existe o prezență suficientă de grăsimi şi de vitamine liposolubile, inclusiv vitaminele A, E, D şi K, împreună cu alți micro-nutrienți, cumar fi carotenoide și Co-enzima CoQ10 pentru a putea fi absorbităînmodcorespunzător. Mai multdecâtatât, anumite vitamine şi minerale lucrează pentru a energiza corpu lî ntimp ce altele lucrează pentru a calma și relaxa corpul.

Acestea fiin dspuse, aruncând toate componentele într-o singură pastilă, se provoacă mult mai  multă confuzie în organism, atât mental cât și fizic. De exemplu, vitamina B-12 are un efect stimulator asupra corpulu și a minții, în timp ce magneziul are un efect relaxant. Deci, luând ambele în același timp, se interzice unei persoane să primească pe deplin beneficiile acestora, lucrând doar pentru a se anula reciproc.

 

               Găsirea unor surse eficiente de vitamine și minerale

 

Mulți spun că așa-numitele suplimente „produse alimentare de calitate” sunt cea mai bună opțiune, dar cât de calitate sau de eficiente sunt, este încă un subiect pentru dezbatere. Alte opțiuni includ noua tendință în creștere, care gravitează în jurul un complex echilibrat trio. Practic, acest model de suplimentare,  include tre ipastile pe zi diferite concepute pentru a lucra într-un mod sinergic prin orientarea nevoilor în funcţie de diferite momente ale zilei.

Ele sunt luate dimineața sau după-amiază, suplimentul de dimineață conține vitamine care dau  energie cum ar fi vitamina B12 și suplimentul de seară conține minerale de relaxare, cumar fi magneziul. Acest lucru permite persoanelor fizice să se bucure pe deplin de beneficiile suplimentelor  pe tot parcursul zilei, fără ca vitaminele sau mineralele să se anuleze rereciproc. Ele primesc energie  dimineața, nutriție pe tot parcursul zilei, și relaxare seara.

 

Carmen Vranțani