[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Munca de îngrijitoare distruge sufletul

Buna ziua,

Fac muncă de îngrijire a bătrânilor, în Austria, de 4 ani. Am început această muncă deoarece în țară sunt prea bătrână (așa spune sistemul) pentru a-mi găsi un loc de muncă cu salariu decent. Iar pentru a intra în pensie, deși am muncit 32 de ani… sunt prea tânără. 

Deci, cum spune românul: „nici cal, nici măgar”. Am învățat germană singură și am plecat la drum. Acum pot spune că această muncă nu este mai grea ca altele, doar că îți distruge sufletul. De aceea, pe fetele tinere le sfătuiesc să caute alt loc de muncă.

Sunt multe de spus și cred că fiecare are o poveste interesantă, dar eu cred că nu poveștile contează, ci ce putem face să schimbăm ceva în viețile noastre. Cred că ar fi bine ca noi, femeile chinuite, să înființăm o organizație, să intre în legalitate și să poată controla, să fie o voce auzită și în politica țării noastre…

Poate este prea mult spus, dar nu văd altă soluție.”

 

Știm prea puțin despre condițiile de muncă ale îngrijitoarelor. Aceste femei chinuite, cum spune și autoarea, niciodată răsplătite îndeajuns, exploatate, înșelate, tratate fără respect. Zecile de grupuri de pe rețelele de socializare devin surse de sprijin și informații pentru ele. Din păcate, doar acolo se fac auzite. Numele autoarei textului de mai sus nu a fost dezvăluit din dorinţa redacţiei de a păstra anonimatul acesteia.

„Dulce și Amar – Condamnați la străinătate” Prima antologie de acest gen din România şi din lume, realizată pe baza textelor sosite la adresa redacţiei ziarului „Emigrantul” de la români care au luat calea străinătăţii în ultimii 27 de ani.

O puteți comanda accesând link-ul acesta: https://www.facebook.com/dulcesiamarcarte/?ref=br_rs

 

 

Editor: Luminița Mirela Negoiță

Ai ceva să ne împărtășești? Și tu poți scrie la Emigrantul! Trimite-ne textul printr-un mesaj privat pe inbox Emigrantul sau la redacția@emigrantul.it

Lasă un răspuns