[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Muncitor român, bătut în Italia și reprezentat de avocatul Giancarlo Germani

10 octombrie 2010 – Fabrica di Roma – Un român și-a parcat mașina pe un spațiu rezervat persoanelor cu handicap și a fost bătut cu bestialitate de Luigi C., chiar sub ochii carabinierilor, care l-au chemat pe patronul firmei de tractări.

La câteva ore de la incident, italianul a depus o plângere la poliţie, prin care se declara victima agresiunii.

Incidentul a fost filmat de român, iar imaginile au fost prezentate ca probe la proces.
Luigi.C., proprietarul firmei de tractare, l-a bătut pe Mihai M., în vârstă de 63 de ani, deși românul i-a spus că mută imediat mașina, dar italianul i-a răspuns că este prea târziu. Știrea, la acea vreme a apărut pe primele pagini ale ziarelor naționale: de la Corriere della Sera la Tg3.

O lună de recuperare în spital pentru românul bătut de italian. Românul a depus o plângere, fiind apărat de avocatul Giancarlo Germani.

În plângere se face referire la „comportamentul carabinierilor care au avut o atitudine discriminatorie faţă de cetățeanul român, tocmai pentru că este cetăţean român, favorizând agresorul pentru că este cetăţean italian”.

Astăzi, la șapte ani de la agresiune, curtea apel din Viterbo l-a înștiințat pe avocatul Giancarlo Germani, apărătorul românului, că L.C.a fost condamnat la patru luni de închisoare și daune de 10.000 de euro, în afara cheltuielilor de judecată suportate, de asemenea, de Luigi.C.

Mihai M. a primit o amendă de 300 de euro pentru că i-a dat un pumn cetățeanului italian.

Aceasta a fost decizia Judecătorului Giovanni Pintimall.

Foto copertă: Giancarlo Germani

Citiți mai mult aici

http://roma.corriere.it/roma/notizie/cronaca/10_novembre_14/pestaggio-carroattrezzi-peronaci-1804166574245.shtml?refresh_ce-cp