[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Murele, aspirină de pădure. Beneficii miraculoase pentru sănătate

Murele se găsesc  în zonele deluroase, la marginea pădurilor, de-a lungul apelor curgătoare din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi America de Nord. Murul (Rubus fruticosus L.), sau rug-de-munte, este un arbust peren din familia Rosaceae

Fac parte din categoria fructelor de pădure, gustul lor este dulce-acrişor şi conţin vitamine, minerale şi substanţe active benefice organismului.

Ce substanțe nutritive conţin murele?

Murele conţin vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, sodiu, acid folic, luteina, tanine, mangan, seleniu şi au rol antibacterian, antiîmbătrânire şi antiinflamator.

Micile bobițe de mure conțin și derivati ai acidului salicilic (considerate “aspirina de pa­dure“), la puternicii polifenoli, care au efecte antitu­morale și antivirale extrem de puternice.

Murele sunt adevărate surse de vitamine, substanţe active şi minerale  ce pot preveni cancerul de colon şi stomac, ce ajută la reglarea tranzitului intestinal, ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, întăresc oasele, detoxifică ficatul, întăresc sistemul imunitar, protejează ochii, previn anemia, ameliorează durerile în gât, ajută la vindecarea rănilor şi sunt bune chiar şi pentru diabetici (deoarece conţin foarte puţin zahăr).

Murele se consumă ca atare atunci când sunt coapte. Se coc vara, de la sfârşitul lunii iulie până în octombrie. Acestea sunt coapte atunci când au culoarea neagră şi sunt puţin moi.