[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Muzeu dedicat părintelui geografiei românești, Simion Mehedinți, la Soveja, Vrancea

51802

În iulie 2016, o delegație a Societății de Geografie Române se deplasa la Soveja pentru a propune deschiderea în localitate a unui muzeu dedicat părintelui georgrafiei din țara noastră, Simion Mehedinți. Născut la Soveja, savantul a fost primul profesor din Romania care a înfiinţat catedra de geografie din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Un comunicat primt de la vice-președintele Societății, prof.univ.dr. Silviu Neguț, confirmă începerea demersurilor pentru realizarea acestui spațiu.

„După cum am informat, Biroul Executiv al SGR a luat inițiativa înființării COLECȚIEI MUZEALE SIMION MEHEDINȚI. În urma demersurilor făcute s-a obținut un spațiu corespunzător în cadrul Căminului Cultural din Soveja, satul natal al marelui geograf.

De asemenea, SGR a făcut propunerea ca respectivul așezământ cultural care va găzdui COLECȚIA MUZEALĂ SIMION MEHEDINȚI să se numească CENTRUL CULTURAL SIMION MEHEDINȚI.

În vederea amenajării COLECȚIEI MUZEALE SIMION MEHEDINȚI lansăm invitația ca toți cei care dispuneți de orice lucru care amintește de Simion Mehedinți (mobilier, obiecte personale – ceas, stilou, toc, călimară, baston, ochelari, toc de ochelari, etc., cărți, mai ales cu dedicații, fotografii, scrisori, adnotări etc.) și aveți disponibilitatea de a le oferi, vă rugăm să ne comunicați deocamdată doar în ce ar consta donația dumneavoastră, urmând să vă anunțăm unde acestea vor fi trimise.

În mod cert, predarea-preluarea obiectelor respective se va face în baza unui acord semnat de ambele părți. Se va menționa numele donatorului.

Vă rugăm să transmiteți această informație pe orice cale către cei care ar putea fi în posesia unor asemenea exponate pentru constituirea COLECȚIEI MUZEALE SIMION MEHEDINȚI.

Prof.univ.dr. Silviu Neguț
Vicepreședinte SGR
Șeful grupului de inițiativă pentru înființarea COLECȚIEI MUZEALE SIMION MEHEDINȚI

Email: geografie@geo-sgr.ro
Telefon : 0722.511.802

Alte informații pe aceeași temă:

http://www.ziaruldevrancea.ro/jurnalism-cetatenesc/1588834203-soveja-se-doreste-a-fi-capitala-geografiei.html