[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Nașterea – Cele mai bune fotografii pe 2018

Nașterea este una dintre provocările cele mai mari și mai pline de satisfacții pe care un om le poate suporta. Femeia în mod special.
Iar dacă în lume fotografierea nașterilor este una din ramurile fotografiei, pentru noi, românii, realizarea acestora este încă un subiect aproape tabù. Necunoscut publicului larg.
În lume există concursuri iar la Roma am întâlnit chiar o fotografă româncă pasionată de acest subiect: Alina Goroaia Vincenti.


“En Caul Baby Birth,” Best in Category: Delivery, Photo: Daniela Justus

În fiecare an, Asociația Internațională a Fotografilor Nașterii Profesioniști (IAPBP) sărbătoresc această experiență plină de viață cu concursul anual de fotografie pentru naștere. O comunitate online de peste 1.200 de membri din 42 de țări, aceasta găzduiește concursul de imagini într-un efort extraordinar de a „împărtăși frumusețea nașterii cu lumea”.


“Nowhere and Everywhere,” Best in Category: Labor, Photo: Rebecca Coursey

Câștigătorii anului 2018 au fost anunțați recent, iar în cadrul concursului s-a făcut istorie. În 2016, fotograful Marijke Thoen Geboortefotografie a câștigat marele premiu pentru imaginea ei cu naștera în apă. „Copilașul frumos din acea fotografie are cum o soră mare”, explică concursul, „și [Geboortefotografie] a câștigat competiția din 2018 cu o imagine cu frații adorabili!”

Mai multe pe: mymodernmet.com

Lasă un răspuns