[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Natalia Intotero, noul ministru pentru românii de pretutindeni

Natalia-Elena Intotero este noul ministru pentru românii de pretutindeni în Guvernul de la București condus de Viorica Dăncilă.

S-a născut în 14 ianuarie 1976, la Brad, judeţul Hunedoara, şi este căsătorită. A debutat în politică în 2009, când a deţinut funcţia de secretar de stat la MAE, ocupând ulterior acelaşi post la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

În perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din Guvernul României.

În mandatul de deputat 2012-2016 a fost vicepreşedintele Comisiei de Politică Externă.

Natalia-Elena Intotero este de meserie profesor, ea absolvind Facultatea de Limba şi Literatura Română-Limba şi Literatura Engleză în anul 2006. În anul 2007 a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti. De asemenea, este absolventă a cursului postuniversitar organizat de Institutul Diplomatic Român şi a Colegiului Naţional de Apărare.

Natalia Intotero, spunea, în 2013, într-un interviu pentru Adevărul, că românii săraci n-ar trebui să plece în străinătate, ci să-şi ia câte două-trei slujbe în paralel şi să muncească mai mult.

Citeste mai mult: adevărul

Lasă un răspuns