[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ne-am saturat de voi si de metodele voastre de securisti din timpul comunismului

        Emblem_1000

     Scrisoare deschisa din UK cu acuzații grave aduse MAE și DPRRP

Am constatatin cercarea disperata a MAE de creare a unei rețele de informatori obedienti sub sintagma de „comunicatori reprezentativi”

Somez Ambasada Romana la Londra sa publice de urgenta criteriile in baza carora au decis reprezentantii si sa explice de ce nu au supus discutiei publice aceste criterii inainte de selectionarea acestora.
Nu am dat nicio declaratie publica in momentul numirii Ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Angel Tâlvăr deoarece consider ca, copiii nu trebuie judecati dupa faptele parintilor, desi este fiul fostului șef din Securitatea Vrancea înainte de 1989. Dar ceconcluzie putem trage, daca departamentul pe care il conduce, va alege sa continue astfel de politici comunisto-securiste?
Problema de baza a MAE si DPRRP este faptul ca, in cearca sub ordonarea si controlul diasporei, nedorind o relatie corecta si deschisa cu diaspora datorita fricii fata de oamenii pe care nu ii pot controla. Am fi foarte bucurosi daca ar incerca o relatie de  conexiune pe principii sanatoase, dar nu este cazul.

In loc sa aiba o relatie corecta cu diaspora, MAE preferasa promoveze acolitii sai prin oferire de spatii gratuite, finantare si promovare sperand ca acestia vor reusi sa obtina controlul diasporei.
Pe langa oferirea unor avantaje nemeritate celor pe care ii racoleaza MAE si DPRRP, aceste actiuni au si un efect distructiva supra coeziunii diasporei, prin suprimarea celor care nu li se subordoneaza, neinvitandu-i la intalnirile oficiale si raspandind zvonuri despre acestia, asa cum am vazut la intalnirea organizata de Ambasada cu ministrul Stanoevici si alte nenumarate exemple.
MAE si DPRRP desfasoara campanii de racolare in interesul partidelor de guvernare, in special in anumite momente cheie.Sunt clar campanii de racolare, deoarece se desfasoara intr-un mod obscur si viciat in interesul celor care ii finanteaza sau controleaza.
Inaintea alegerilor prezidentiale, sub pretextul organizarii Congresului Romanilor de Pretutindeni, DPRRP a desfasurat o campanie de racolare sub presiunea unei totale netransparente.
In urma intalnirii din 20 Septembrie 2014, la care au participat reprezentanti ai unor organizatii non guvernamentale, presa, partidele politice, persoane individuale din UK, am emis o scrisoare dechisa prin care diaspora din UK condamna modul netransparent in care a fost organizat Congresul Romanilor de Pretutindeni. Acum este clar ca MAE nu si-a schimbat modul de actiune.
Congresului Romanilor de Pretutindeni nu s-a tinut deoarece Guvernul, majoritatea parlamentara si DPRRP au esuat in incercarea de a obtine controlul unui numar important de agenti de influenta din diaspora si atunci au decis sa incalce legea ca oricum nu ne puteau controla. Legea spune ca acest congres ar fi trebuit sa se organizeze din 2007. Sunt de parere ca DPRRP nu vaor ganizanici un congres liber pana cand nu va fi sigur de obedienta majoritatii participantilor.
Noua campanie de racolare inceputa in aceasta luna se desfasoara sub presiunea faptului ca DPRRP urmeaza sa decida cine va primi finatare in 2015.

Nu am primit nici o scrisoare din partea unui reprezentant al MAE si cunoscand metodele ticaloase utilizate de Ambasada Romaniei la Londra nici nu ma asteptam sa primesc. MAE nu va considera lider de opinie pe cineva ce a facut tot ce a putut sa apere romanii din UK impotriva discriminarii, daca nu se subordoneaza lor, dar va promova faranici o jena persoanele obediente. Ma astept ca de ochii lumii, printre persoanele impuse de Ambasada sa existe si cateva persoane care au facut ceva pentru comunitate.
Faptul ca Ambasada si MAE nu considera reprezentativ pentru comunitate singurul roman din UK, care a reusit sa stranga aproape 11000 de voturi venite in principal de la comunitatea de romani, dar incearca sa racoleze alte persoane care au fost acreditate cu de zece ori mai putine voturi arata cat de putreda este gandirea lor. Sunt sigur ca printre cei selectionati de Ambasada si MAE se afla si cei care au primit sute de mii de euro din fondurile statului roman ca rasplata pentru obedienta lor.
Diaspora a transmis un mesaj clar la alegerile prezidentiale de anul trecut spunand ca s-a saturat de ei si de metodele si gandirile lor de securisti din timpul comunismului, dar MAE alegesa ne ignore si continua pe aceeasi linie ‘’de partid’’.

 

Cu stima,

Dr. Tommy Tomescu, DMD

Lider al PartiduluiEuropenilor din UK

Telephone +44 (0)7921 815 478
drtommytomescu@europeansparty.org
www.europeansparty.org

@drtommytomescu
@europeansparty
www.facebook.com/europeansparty