[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Nereușind să-i mai aducă acasă pe români, Guvernul apelează la pakistanezi. 500.000 vor veni în România

      Ministrul pakistanez al Resurselor Umane a declarat joi agenţiei Associated Press of  Pakistan că a convenit miercuri cu ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, să trimită în România forţă de muncă pakistaneză până în 2020.

 

      Practic, roata istoriei se învârte. Dacă ani de zile românii și-au părăsit țara în căutarea unor condiții de trai mai bune, România devenind imposibilă din multe puncte de vedere, iată că cei de la conducerea ei, negăsind soluții pentru a-și aduce acasă cetățenii, repopulează țara cu oameni de la mii de kilometri distanță. De acolo de unde sărăcia e mai mare decât la noi. 

      Țara are nevoie de peste 1.000.000 de oameni în câmpul muncii iar lipsa lor se poate înlocui doar cu pakistanezi, chinezei, bengalezi etc. O gravă criză a muncii prin care țara trece. 

      În mod oficial, oferta a fost făcută de ambasadorul României în pakistan. Ambasadorul a declarat că piaţa muncii din România este gata pentru a oferi o serie de oportunităţi de angajare pentru pakistanezi în diverse sectoare, inclusiv tehnologia informaţiei, construcţii, medicină, inginerie şi altele.   

      Niculaie Goia spune că România are nevoie de 40.000 de şoferi, pe care i-ar putea aduce din Pakistan.   Primul Ministru al Pakistanului, Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, a declarat că guvernul pakistanez se străduieşte să îşi pregătească capitalul uman la standardele globale, iar agenţiile internaţionale au fost abordate pentru a înfiinţa institute de formare profesională şi tehnică pe liniile moderne din ţară.  

      El a spus că Pakistanul a fost în contact cu Germania pentru a le oferi o forţă de muncă cu o înaltă calificare sub viziunea sa de a permite angajarea în Germania din 2020.   La începutul acestui an, Germania a indicat să angajeze experţi în robotică şi mecanică cuantică şi alţi lucrători calificaţi din Pakistan, a adăugat el.

Citeste mai mult: adev.ro/pq5878

Lasă un răspuns