[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

NEWS. 14 persoane rănite într-un atac în Melbourne

O maşină de teren Un SUV alb marca Suzuki a intrat joi într-un grup de pietoni în cea mai aglomerată zonă din Melbourne (Australia), fiind rănite mai multe persoane. Şoferul maşinii şi încă un suspect au fost reţinuţi de Poliţie.

14 persoane au fost rănite, iar câteva se află în stare gravă, relatează Adevărul citând  The Guardian. O a doua persoană a fost reţinută.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a povestit pentru Herald Sun că scenele de groază au durat în jur de 15 secunde. „A trecut pe roşu şi s-a auzit bang, bang, bang. Lovea om după om. Apoi maşina s-a oprit. Zăceau răniţi peste tot, iar alţii alergau spre ei să le ofere ajutor. Am verificat şi eu câţiva răniţi, mulţi încercau să-şi oprească sângerările cu ce aveau la îndemână“, a povestit Lachlan Read. El crede că l-a văzut pe şofer, despre care a povestit că era îmbrăcat în blugi şi un tricou alb, iar după ce a intrat în mulţime părea să fie inconştient.

„Poliţiştii l-au târât din maşină. Un ofiţer ţinea o armă M16 îndreptată spre el. În video se vede cum poliţiştii încearcă săl trezească. Eu eram acolo înainte să ajungă poliţia. În maşina care a intrat în mulţime păreau să fi fost 2-3 persoane“.  Un alt bărbat a povestit că se apropia de intersecţia dintre străzile Flinders şi Elizabeth când a văzut o maşină albă gonind şi mai multe bufnituri. „Oamenii zburau peste tot. Am întors repede, pentru că poliţiştii încercau să restabilească controlul. Era haos peste tot unde vedeai cu ochii“.

Citeste mai mult: adev.ro/p1assi

Lasă un răspuns