[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

NEWS! Românii vor avea consulat nou la Roma

consulat din strada

După lupte seculare care au durat câțiva ani buni, românii din Roma și centrul Italie vor avea secție consulară nouă

Vă amintiți cozile interminabile și orele lungi de așteptare, țipetele copiilor și căldurile sufocante suportate la garajul de la subsol unde își are sediul Consulatul României la Roma. În curând vor vi amintire.

2 săli spațioase de așteptare cu postații pentru completarea documentelor,  11 ghișee de lucru cu publicul (actualmente sunt 4), două etaje, parcare foarte mare în apropiere, acces facil în zonă (500 m de stațai de metrou Eur Fermi) sunt doar câteva din noile caracteristici ale noii secții consulare a Ambasadei Române la Roma. Un spațiu mai mult decât decent, elegant, într-o zonă rezidențială aerisită și ușor accesibilă din Capitala Italiei.

Mai mult, la noua secție consulară, pentru care contractul de chirie va fi semnat în 2-3 zile, va fi construită o scară exterioară care va permite accesul la un spațiu de servicii organizat la etaj. Practic, vor fi mai generoase spațiile pentru utilizatorii de servicii decât cele pentru biroruile personalului. Sediul este o vilă împrejmuită de verde, cu o benzinărie și un bar în față unde românii vor putea bea o cafea sau mânca un ”panino”, spre bucuria proprietarului care a spus ”meno male” (ce bine)  la primirea veștii.

consulat bar
Paralel cu bulevardul Cristoforo Colombo, aproape de sala Palalotomatica, la 500-600 de m de stația de metrou Eur Fermi

Deja, de la sosirea noului coordonator al secției consulare din via Serafico, Tiberiu TRIFAN, serviciile au suferit o netă înbunătățire. A fost creat un serviciu de call center unde doi operatori răspund non-stop la telefoanele românilor interesați iar o altă persoană se ocupă numai de corespondență (peste 100 de mail-uri pe zi). Aceasta ca demonstrație a faptului că atunci când se vrea se poate. Venit cu o experiență în spate de diplomat și bun organizator, consulul Tiberiu Trifan este cel care a ”făcut treabă bună” la Consulatul României din Chișinău, după cum ne-a relatat o sursă.

Așa că, dragi români rezidenți în centrul Italiei, rezulatul muncii și insistențelor organizațiilor, asociațiilor, presei, a grevei foamei făcută de deputatul Aurelian Mihai și a câtor și mai câtor români care au protestat, a venit într-un final. Mai bine mai târziu decât niciodată, mai ales că la Roma, în perioadele de vârf de dinaintea vacanțelor, secția consulară este asaltată de 200-300 persoane pe zi. Probabil la începutul anului viitor, după terminarea lucrărilor de amenajare și securizare, românii vor beneficia de un sediu pe măsura demnității lor de oameni, de români. Vom merge cu satisfacție și mândrie la secția consulară și nu la garaj.

Pentru informații cu privire la documentele de care aveți nevoie de la secția consulară, vă rugăm să consultați http://roma.mae.ro/node/485http://roma.mae.ro/node/258#primo

Pentru programări (EXCLUSIV) apelați la următoarele numere de telefon: (exclusiv pentru programări – între orele: 09.00 – 16.00):

  • 06.519 3447,  06.504 3402

    Recomandăm ca în momentul în care apelaţi cele două numere de telefon să aveţi la îndemnână un document de identitate românesc(carte de identitate sau paşaport), în vederea reducerii duratei apelului telefonic şi eficientizării acestui serviciu

 

foto: Cristi Merchea

http://www.emigrantul.eu/cleint-o-zi-consulatul-din-garaj/

http://www.emigrantul.eu/comunicat-al-ambasadei-romaniei-in-italia-cu-privire-la-situatia-de-la-consulatul-din-roma/

consulat parcareconsdulat roma spate