[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

NEWS! SLOVENIA ÎNCHIDE FRONTIERA CU ITALIA

      Cazurile de Covid au ajuns la aproape 42 de milioane, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins, citată de corriere.it. Decesele confirmate sunt însă 1.144.165 de la începutul pandemiei. În Italia infecțiile continuă să crească: ultimul bilanț ne arată vineri, 23 octombrie, că este de 19.143 de pozitive și 91 de decese, comparativ cu 182.032 tampoane (aici buletinul cu datele și aici toate buletinele care arată situația din începutul pandemiei).

„Fără blocaj total, dar trebuie să strângem cureaua” a spus Francesco Boccia, ministrul pentru afaceri regionale și autonomie. „ În martie și aprilie am făcut-o pentru că a fost necesară protejarea terapiei intensive. Faza aceea a dispărut, nu vom ajunge acolo. Sunt sigur că în aceste ore dificile vom găsi un acord pentru a strânge acele șuruburi care, în funcție de nevoi, s-au slăbit sau s-au strâns ». 

      Regiunea Lombardia a impus, la rându-i, școala online pentru elevii de liceu. Aceștia nu vor mai merge la cursurile din școli. Numărul mare de infectări din ultima perioadă a făcut însă ca și statul vecin, Slovenia, să ia măsuri severe.

      Astfel, de luni, 26 octombrie, Slovenia își închide granițele cu Italia. Cetățenilor italieni li se va permite doar să tranziteze țara (maximum 12 ore) pentru a ajunge la alte destinații.  Friuli Veneția Giulia este considerată de autoritățile slovene ca fiind una dintre cele 14 regiuni „zona roșie” italienești. Persoanele din țări sau unități administrative ale țărilor cu un risc ridicat de a contracta virusul pot fi puse în carantină de poliția de frontieră slovenă.

     Există și excepții: carantina va fi evitată de oricine care arată un rezultat negativ al testului care nu depășește 48 de ore.

Lasă un răspuns