[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Nici inima nu se mai zbătea de frică (video)

În ultimii 28 de ani mii, zeci de mii de femei au părăsit România nu numai din cauza sărăciei. Unul din motivele principale ale fugii acestor femei, mii, este rupt din Evul Mediu al istoriei: bătaia.

Orbiți de gelozie, de prostie, de aburii băuturii în care își scaldă permanent neputințelșe și frustrările, bărbații români, marea lor parte de la țară, își snopesc în bătaie soțiile. O fac cu motiv sau fără, că „știe ea de ce” așa cum spune o „cutumă” bărăbătească mai veche. Pentru că bătaia e ruptă din Rai”, nu e așa? Iar Raiul este oricum condus tot de un bărbat care tolerează și încurajează maschilismul în toate formele sale.

O campanie inițiată de publicația noastră a început să dea roade: Denunță-ți agresorul.
Scriem aceste rânduri pentru a convinge, pentru a determina și a insufla curaj și altor femei, românce emigrate sau nu, de a-și lua inima-n dinți și a-și denunța pe cei care le fac zilele amare. Este un drepttul lor suprem înaintea oricărui lucru, oricărei motivații: dreptul la viață.

Până la un alt material al nostru ce va apărea zilele viitoare, vă prezentăm aici un reportaj, al unei televiziuni românești, de o realitate crudă.

https://youtu.be/E9S9oEXAaf8


Lasă un răspuns