[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
[Max 2.5 Col] Oggetto: pn PORDENONE - I gemelli albanesi Eduard Trushi ed Edmond Trushi specializzati in furti - Allegato:111111111111111.jpg

Nord Italia. Tâlharii albanezi imposibil de pedepsit. Sunt gemeni

Un caz mai puțin comun, unic mai degrabă, pune de ceva timp pe jar autoritățile italiene.

Doi albanezi gemeni, deși au sute de fapte la activ, nu pot fi acuzați: au același ADN și nu se știe care este cu adevărat vinovatul, scrie în ediția de astăzi, 25 ianuarie, cotidianul italian repubblica.it.

Un precedent

„La Repubblica” îi numește „i gemelli terribili” pe cei doi frați albanezi, Edmond și Eduard Trushi.

Porcia, acum patru ani, câmpurile din zona Friuli. O mașină Mercedes Mercedes Classe A fuge în noapte cu cea a carabinierilor în urmărire. Mașina este abandonată pe câmp, șoferul se îndepărtează alergând pe jos prin terenul cu sfeclă furajeră. Anchetatorii analizează măciuca schimbătorului de viteze și un muc de țigară găsit în interiorul autovehiculului. Gata, sunt convinși că rezultatele analizelor științifice din laborator îl vor incrimina pe Eduard Trushi, cel ale cărui urme DNA sunt. Numai că, la proces, Edurad se prezintă cu fratele său geamăn Edmond.

De ce nu pot fi pedepsiți?

Aceștia sunt gemeni homozigoți, adică două picături de apă. Codul lor genetic este perfect identic. Judecătorul îi achită, aflându-se în imposibilitatea de a stabili care dintre cei doi este vinovatul adevărat.

La fel cum o vor face alți judecători pentru alte fapte, (peste 100), ale fraților Trushi, săvârșite de aceștia mereu cu mănuși, fără a lăsa amprente.

Cei doi frați sunt identici până și la tatuaje, dincolo de pieptănătură, trăsături somatice… Rezidenți în Castiglione delle Stiviere, provincia Mantova, gemenii au 34 de ani iar în 2016, la Pordenone, au fost porecliți „gemenii Lupin”.  Judecătorii le-au contestat peste 100 de fapte în mai tot nordul Italiei (de la Mantova la Treviso, din Gorizia la Pesaro, din Piemont în Veneto… Rolex, bani gheață, diamante și alte bijuterii, bătăi și furturi unde au lăsat urme DNA, nimic nu i-a putut incrimina pe cei doi.

„Pentru a releva acele mici diferențe în codul genetic ar fi necesare analize foarte complexe cu ajutorul laboratoarelor de înaltă specializare” spune un expert al Poliției Științifice italiene.
Până atunci, gemenii „lucrează” nederanjați.

Lasă un răspuns