[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Nou atac cu arme Kalașnikov în Franța, la Marsilia

MARSILIA

Bărbați cu cagule, înarmați cu puști Kalașnikov, au deschis focul asupra polițiștilor la Marsilia (sud), unde premierul francez Manuel Valls efectuează luni o vizită, au anunțat surse ale poliției, citate de Reuters.

Ziarul La Provence scrie că mai mulți martori au alertat poliția cu privire la prezența unor bărbați cu cagule și care ar fi tras în aer cu arme Kalașnikov. La fața locului au fost trimise trupe de elită, mai scrie sursa citată.

 

Potrivit Le Figaro, directorul poliției din Marsilia, Pierre-Marie Bourniquel, și vehicule ale poliției sosite la fața locului, au fost vizați de noi tiruri de Kalașnikov, în cartierul La Castellane, din nordul orașului. Ziarul afirmă că ar fi vorba despre o reglare de conturi între bande rivale, două grupuri care își dispută un punct de vânzare a drogurilor.

France Info a precizat că un colegiu a fost închis, o creșă a fost evacuată, iar un elicopter al poliției a început să survoleze zona.

Incidentul survine în ziua în care Manuel Valls efectuează prima sa vizită la Marsilia de la preluarea mandatului. El urma să prezinte un bilanț al măsurilor luate în această zonă în urmă cu doi ani, între care și crearea de zone de securitate pentru a se pune capăt reglărilor de conturi din cartiere, notează Le Monde.

sursa: agerpres.r