[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Nou atac incendiar xenofob la Roma

masina 3

O altă mașină românească a fost incendiată în noaptea de 7-8 martie la Roma în același cartier, Borghesiana

Sâbătă spre duminică noaptea (7-8 martie) mașina unui sătmărean rezident în Borghesiana (zona est a Romei), a fost incendiată. Episodul survine la numai câteva zile după ce, în aceeași zonă, alte 6 mașini cu numere românești au fost arse.

mas 2
Deputatul Aurelian Mihai (dreapta) la locul incendiului

 

A doua zi, în dimineața zilei de 8 martie, deputatul pe diaspora Aurelian Mihai și o echipă a Ambasadei Române la Roma s-au deplasat la fața locului pentru a vorbi cu proprietarul mașinii dar și cui autoritățile competente italiene. A fost chemat telefonic Ministrul de Externe Bogdan Aurescu  cu care s-a discutat crearea unei celule de monitorizare a situației din această zonă.

masina 1În ultimile zile au avut loc, în total, 9 incendieri de mașini cu numere de înmatriculare românești. Proprietarii acestora sunt oameni care nu au nici un fel de activitate infracțională pentru a se deduce altceva ci, pur și simplu, români care pleacă dimineața și vin seara de la lucru.

Deputatul Aurelian Mihai a declarat că ”este inacceptabil ce se întâmplă”. Au fost depuse plângeri la compania de Carabinieri din zonă iar Ministerul Afacerilor Externe, prin cererea făcută de Ambasada României la Roma, s-a autosesizat cu privire la acest incident.