[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Nou record mondial pentru cea mai lungă pizza din lume: 1853,88 m. Un pizzar român printre realizatorii ei

pizza 5
Silviu Munteanu (dreapta)

Un maestru pizzar român, Silviu Munteanu, a participat la Napoli la realizarea celei mai lungi pizza din lume

1853,88 m, aceasta este dimensiunea celei mai lungi pizza din lume realizată astăzi, 18 mai,  la Napoli, bătând recordul de anul trecut de 1545 m.

Unirea face pizza” s-a numit evenimentul care a atras sute de napoletani și turiști pe faleza Caracciolo a orașului Napoli pentru a asista la realizarea celei mai lungi pizza din lume.

Evenimentul a fost promovat de către „Pizza Village” și a avut loc sub patronajul primăriei orașului Napoi și a fundației Univerde. La realizarea celei mai lungi pizza însă au participat, în mod excepțional, membrii Asociației UPTER (Unione Pizzaiuoli Tradizionali e Ristoratorial cărei președinte este Alfredo Folliero și unde activează și maestrul pizzar român Silviu Munteanu.

pizza 3
Patru ore a durat pregătira aluatului și ingredientelor

Cea mai lungă pizza Margherita din lume a fost realizată urmând regulile impuse de „disciplinarul ” în materie care impune folosirea numai a produselor DOC (De Origine Controlată) din regiunea Campania, a cărei capitală este Napoli.

Pentru pregătirea sa au fost aduse 5 cuptoare speciale, fiecare purtând numele unui continent, și au fost folosite 2000 kg de făină certificată STG, 1600 kilograme de roșii, 2000 kg de mozzarella, 250 kg de ulei și 30 de kilograme de busuioc. 150 de pizzari au muncit la realizarea ei.

pizza 4Primaul orașului, Luigi de Magistris , a dat startul și a vorbit despre „bravura pizzarilor italieni și napoletani în una din cele mai cunoscute tradiții a locului, pizza, pentru care a făcut și cererea de a fi inclusă în patrimoniul UNESCO.”

Un judecător și o comisie a Guinness World Records au urmărit ficare pas al evoluției pizzei, de la pregătirea aluatului – care a durat patru ore – și pînă la întinderea ei, la ingrediente și coptură.

placheta
Certificatul Guiness Book

500 de metri din această grandioasă pizza a fost donată Asociației „Camper onlus care se ocupă de persoanele fără locuință, Crucii Roșii Italiene și unei alte asociații, „Chicchi di grano”(Boabe de grâu).

Menționăm că maestrul român Silviu Munteanu este unul dintre cei mai activi participanți ai concursurilor naționale și internaționale de pizza, fiind mereu pe podium pentru bravura sa.

Cristi Merchea

foto: Silviu Munteanu