[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Noua campioană mondială la sah are 13 ani și este din Iași

Miruna Lehaci este noua campioană mondială la sah, la grupa ei de vârstă,  după ce a învins în nouă runde de meci adversari din întreaga lume. Are 13 ani și este din Iași

Miruna Lehaci se antrenează de când avea 6 ani: „M-a atras pentru că este deosebit de celelalte sporturi. Nu alergi, nu sari. Stai și te gândești.”, „Matematica mă ajută să calculez la șah foarte mult, îmi dezvoltă mintea.” a spus Miruna.

Miruna muncește mult. Își împarte timpul între școală și sah. La școală are rezultate foarte bune, iar directorul școlii Elena Calistru spune: „Este un copil excepțional, cu rezultate foarte bune la învățătură, cu o medie generală aproape de zece.”

Țara noastră a fost gazda Campionatului Mondial de Șah Școlar, care s-a desfășurat la Iași la sfâşitul lunii aprilie, fiind organizată de Asociaţia Judeţeană de şah Iaşi, FIDE şi Federaţia Română de şah. Au participat peste 550 de copii din 41 de țări, peste 1000 de oaspeți. România a avut în concurs 222 de jucători și a obţinut o medalie de aur, una de argint și patru de bronz.

Medalia de argint a fost obţinută la categoria 11 ani băieţi de Robert Creangă, iar cele patru medalii de bronz au revenit jucătorilor:

Teodor Nedelcu – la băieţi 11 ani, Mihnea Ognean – la băieţi 13 ani, George Stoleriu – la băieţi 15 ani şi Mălina Aciu – la fete 15 ani

AGERPRES

editor: Luminița Mirela Negoiță