[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Noul ministru al românilor de pretutindeni nu a răspuns întrebărilor senatorului de diaspora Viorel Badea

Andreea Păstîrnac, noul ministru pentru Românii de Pretutindeni, a primit, miercuri, 4 ianuarie 2016, aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

În cadrul audierilor care au avut loc în comisa de specialitate a Parlamentului, noul ministru nu a răspuns însă și întrebărilor specifice puse de senatorul de diaspora Viorel Badea.

Senatorul, bun cunoscător al realității românești din străinătate, a catalogat drept „cel mai prost program de guvernare ever”, referindu-se la cel prezentat actualmente de către PSD-ALDE,care are însă un lucru bun: „Singurul element de noutate în acest program este crearea Ministerului Românilor de Pretutindeni”.

Potrivit senatorului Viorel Badea, noul ministru nu a răspuns celor trei întrebări adresate. Vi le prezentăm în continuare:

  1. cum veți organiza acest minister la nivel de direcții, resurse șamd
  2. dacă veți sprijini, la aviz, legea pentru creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora. O chestiune extrem de importantă care ne-a fost permanent pusă în atenție de către românii din afara României.
  3. de asemenea, dacă v-ați gândit cum vor fi finanțate Centrele Culturale ale Românilor de Pretutindeni, o lege care a trecut în Parlamentul României care nu are o finanțare specială alocată.

Audio: