[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Noul „primar” al comunei Răcoasa? O fetiță de 10 ani

 

Săptămâna „Școala Altfel” a adus la clasa a III-a a Şcolii Generale din Răcoasa o altfel de idee. Aceea de a vedea prin ochii copiilor ce ar trebui să facă un primar, sau ce ar face ei, elevii,  dacă ar deveni primari ai comunei.

Astfel, la sugestia profesoarei Cristina Baniță, copiii s-au așezat în bănci și au desenat și  scris cum au gândit și simțit despre comuna lor, despre primar și primărie, despre cum ar vrea să vadă locul unde copilăresc și învață. „Vreau să fiu primar” este titlul inițiativei care a scos la iveală gândurile și inițiativele copiilor care, odată ajunși primar, ar putea fi puse în practică.

Și ce-ar face acești copii dacă ar fi primari?

Lucruri simple, normale, ca într-o societate normală: parcare pentru biciclete la școală, renovarea școlii, parcuri pentru oameni și „pentru câinii satului”, coșuri de gunoi, să se taie iarba din ograda Școlii Mărăști, un festival de muzică populară și ușoară, ar atrage fonduri pentru un dispensar bine dotat care să funcționeze 24 din 24 de ore, locuri de joacă, o școală de gimnastică, un cămin de bătrâni, „să avem mai multă grijă de comună” dar și „înghețată gratis” sau ca oamenii să nu mai arunce gunoaiele pe jos și multe multe alte lucruri pe care cei mici le văd sau cărăra le simt nevoie.

Andreea Geambașu, noul „primar” al comunei

Și ca lucrurile să fie conform legislației, a fost ales și un „primar” în această „legislatură” în persoana colegei lor Andreea Geambașu, de 10 ani.

Primarul de facto și de iure nu a fost prezent în acea zi dar copiii au promis că vor duce desenele și doleanțele lor acestuia cu prima ocazie.

Cristi Merchea