[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Nu dai 150 de euro pe botez? O facem pe întuneric!

Se întâmplă și la bisericile din Italia unde, pentru a fi creștinați, Dumnezeu „cere”, prin trimișii Lui pe pământ, 150-200 de euro. Preoții cer sume între 150 și 200 € pentru un botez, spre stupefacția celor catolici care nu vor nimic

Vă prezentăm mai jos scrisoarea unei românce, scrisoare trimisă ziarului „Oggi Cronaca”. Tânăra locuiește de mulți ani la Tartona și lucrează într-un local.

Bună ziua tuturor

Eu mă numesc *********** și sunt de origine română.

Zilele trecute am botezat-o pe fiica mea la biserica românească ordodoxă. Înainte cu câteva săptămâni m-am dus la biserică să întreb ce anume îmi trebuie pentru botez și cât trebuie să plătesc. Preotul ne-a spus că o să ne spună în ziua botezului. În acea zi am ajuns la biserică și ne-a spus că trebuie să plătim o taxă de 150 de euro deși nu scrie nicăieri.

În acel moment noi i-am spus că nu ne permitem această sumă și că mai degrabă ne botezăm fetița într-o biserică catolică.

După aceste cuvinte, preotul ne-a întrebat cât suntem dispuși să plătim și noi am răspuns 25 de euro, pentru că facem un botez în familie, fără prea multe cheltuieli, ca vrem doar să ne botezăm fetița și nimic mai mult.

Preotul s-a oferit să o boteze, însă a cerut să se închidă luminile deoacere este un botez al săracilor și ne-a cerut nouă să aducem apă pentru botez.

Eu nu am mai botezat niciun copil aici în Italia, dar știu că în alte biserici decidem noi ce contribuție să lăsăm, nu cum s-a întâmplat, cel sărac face un botez cu luminile stinse, iar pentru cel bogat lucurile stau altfel.

Întreb: este corect să fim tratați așa de biserică? Dimpotrivă, după o săptămână m-am dus pentru a cere certificatul de botez și preotul mi-a spus că trebuie să merg în altă zi.

În viața mea nu am întâlnit un preot așa.

Îmi cer scuze că nu vorbesc italiană foarte bine.

Scrisoare semnată