[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate”!

teodor melescanu

„Nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea al alegerilor prezidențiale” a afirmat astèzi fostul Ministru de Externe Titus Corlățean înainte de a demisona. Premierul Victor Ponta l-a propus pe Teodor Meleșcanu la conducerea ministerului de Externe. Meleșcanu a precizat că este nevoie de un aviz concret de la BEC pentru rezolvarea problemei secțiilor de votare din diaspora.

Președintele Traian Băsescu a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Corlățean, respectiv numirea lui Meleșcanu la Externe.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Corlăţean. Am acceptat demisia acestuia şi am trimis către preşedintele Traian Băsescu propunerea ca domnul Teodor Meleşcanu să ocupe funcţia de ministru de Externe în perioada imediat următoare, să organizeze conform dispoziţiilor legale şi dispoziţiilor BEC desfăşurarea votului în diaspora şi, în acest fel, dreptul fundamental la vot al oricărui cetăţean român să fie respectat, dar totul cu respectarea legii şi a instituţiilor publice care vor rezista până în 16 (noiembrie – n.r.) şi evident după aceea presiunilor ilegale şi ilegitime făcute de către cel care pe 16 seara va fi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu”, a declarat Ponta la Palatul Victoria.

La ora 17,30, ora României,  Meleşcanu va depune jurământul, „pentru ca acesta să poată să-şi preia imediat atribuţiile, să se ocupe de ceea ce înseamnă buna funcţionare a MAE”.
Meleșcanu:  Avem nevoie de un aviz clar de la BEC
Teodor Meleșcanu a declarat, într-o intervenție la B1 Tv, că după numire va avea o discuție cu reprezentanții BEC privind suplimentarea secțiilor de votare din străinătate. ”Primul lucru este să aștept o decizie a președintelui pentru că el e cel care acceptă această propunere”, a spus Meleșcanu.

”Primul lucru pe care-l voi face, voi avea o discuție la BEC cu prevederile legale în fața noastră și cu un aviz concret din partea BEC pentru rezolvarea acestei probleme. E greu să spun (dacă vor putea fi suplimentate secțiile de votare) până nu discut eu cu BEC. Mai e și o chestiune importantă, a timpului rămas și a modalităților administrative. Va trebui să avem toate opțiunile deschise”, a precizat el.

”Obiectivul fundamental este votul din diaspora, ca toți românii să își poată exercita votul”, a subliniat Meleșcanu.

sursa: evz.ro