[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Nu i-ai dat o educație, breee!

     Loredana Boros ________________

      Da, o splendidă concluzie, dar nu și pe placul meu. Să îi dau ce? Ce înseamnă un copil educat? Răspunsul îl știm cu toții: educația este un proces plin de interdicții și limitări care ghidează micul omuleț spre „normalitatea” impusă de societate.

      Oare de normalitate are nevoie lumea???

      Normalitatea se schimbă, e o modă. Nimic altceva. O modă dirijată de cei preocupați să ne preocupe alte chestii decât cele cu adevărat importante. Acești preocupați sunt milionari și vor să rămână așa. Nu vor să gândești liber, vor să gândești „ghidat”, pentru a munci tot restul vieții în afacerile lor. Ei fac „scenariul”, ei întrețin teatrul, ei școlesc „actorii”.

      Nu îi interesează dacă vinzi inele de ceapă în Burger King cu trei licențe sub braț, nici dacă îți crapă buzele de la atâta botox, pe ei îi interesează să „te reducă”, să fii cuminte și ocupat și neapărat doritor să fii „la modă”.

      Nu vă mai „educați” atâta copiii!
      Asta nu e educație, e dresaj.
      Cumpărati cărți bune, investiti in călătorii!

      Chiar îți apreciezi mai mult copilul dacă merge cumințel in turmă?
Azi ne bucurăm de niste comodități de care nu ne-am fi bucurat dacă strămoșii noștri ar fi fost „educați”. Marile invenții s-au făcut cu oameni curioși, imposibil de convins cu „forța” majorității, oameni care gândeau cu mintea lor. Altfel, azi copilul tău ar fi fost obligat să învețe poezia „Pământul nostru plat și drag” scrisă pe un papirus.
Probabil, înainte să îți educi copilul, ar trebui să te întrebi cui îi folosește „educația” pe care ai primit-o tu, ce scop a avut, ce avantaje are și pentru cine etc.

      Să înveți „Luceafărul”? Asta înseamnă să fii deștept? Să nu întrerupi un profesor suplinitor care bate câmpii? Asta înseamnă să fii „educat”? Sau să pupi mânușițele politicienilor?

      Educația e (ar trebui să fie) desăvârșirea individului prin intermediul propriului potențial (fizic, intelectual, emoțional, etc) și talent.

      Dacă pui un copil să o imite pe Nadia Comăneci, atât va fi: o imitație.

      Lasă copilului mintea curată!
      Poate fi bun, mult mai bun decât îți imaginezi!
.

Lasă un răspuns