Declarație politică a deputatului de diaspora Aurelian Mihai
Mult discutatul proiect al Legii votului prin corespondenta, a fost adoptat zilele trecute de catre Senat urmand ca proiectul sa fie dezbatut si votat in Camera Deputatilor, camera parlamentara decizionala. Trecand peste elementele caracteristice si de diferentiere intre proiectul inaintat Senatului, adoptat de catre Camera superioara fata de proiectul propus inca din luna martie acest an de catre PNL, este de remarcat intarzierea pentru luarea in discutie la modul serios si numai in urma solcitarii Opozitiei parlamentare cat si a romanilor care se afla in diaspora.
Ne aflam in fata unui proiect de lege care dupa luni de tergiversari risca sa nu fie adoptat de catre Parlament si promulgat la timp pentru a deveni functional incepand cu alegerile parlamentare din urmatorul an, nici strigatele de sirena din partea liderilor majoritarii PSD, nici tentativele din partea unor sefi ai PSD de a convinge opinia publica nu vor repara vreodata
Inconstienta unor politicieni, mai ales a unora care nu au obosit sa ne transmita ca au “platit” politic, nu a facut altceva decat sa ne aduca inaintea unei situatii urate, rezultat al urii fata de romanii din diaspora. Principiul care primeaza astazi pentru multi dintre politicieni este legat de zicala “hotul striga hotii”.
Nu stim cati dintre romanii din diaspora s-ar preta la chestiuni legate de fraudarea votului mai ales prin corespondenta, dar cu siguranta, zicala amintita pare a fi imbratisata de multi dintre “aparatorii” dreptatii cu barda in maini deasupra capetelor diasporenilor.
Nu este suficient ca generatii de cetateni au luat calea strainatatii decizii datorate unei proaste gestiuni a Romaniei de catre guvernanti incompetenti pe sufletul carora se muleaza extraordinar “hotul striga hotii”. Nu a contat pentru multi dintre politicieni nici asteptarea in frig si ploaie si 12 ore pentru a vota in noiembrie 2014, pentru unii dintre politicieni primeaza “grija” ca votul sa nu fie fraudat in diaspora ca si cand masele de romani care de la 6 dimineata ingrosau randurile in fata sectiilor de votare multi dintre acestia reusind sa voteze spre seara, rezistand cu stoicism acelei zile de jerta.
In fapt, discutam despre istoria unui popor chinuit de indivizi fara scrupule, un popor ingenunchiat, un popor care este prigonit de o casta politica aflata mult deasupra strigatelor din inimile cetatenilor umiliti, obositi de atata asteptare, de romani patrioti oriunde s-ar afla.
Despre proiectul privind numarul reprezentantilor in diaspor, proiect depus in luna septembrie, Comisia de Cod Electoral inca nu doreste sa ne transmita nici un punct de vedere.
Dragi colegi deputati, mai aveti sansa sa demonstrati ca printre politicieni mai exista si oameni seriosi, gestul dvs. se va concretiza prin vot asupra acestui proiect al votului prin coprespondenta.
Celor care inca umilesc romanii din diaspora, le doresc sa nu ajunga sa isi vada familiile si apropiatii chinuiti pe la usi straine